Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 47
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PORAST OD JEDAN POSTO

Istra tijekom blagdana očekuje oko 38 tisuća turista

Advent u Puli
Foto: Duško Marušić/Pixsell
27.12.2019.
u 15:29

Ukupno je u ovoj godini na istarskom poluotoku ostvareno oko 29 milijuna turističkih noćenja odnosno jedan posto više nego lani

U Istri će tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana boraviti ukupno oko 38 tisuća gostiju, a očekuje se oko 126 tisuća turističkih noćenja, procjenjuju u Turističkoj zajednici Istarske županije.

"Za božićne i novogodišnje blagdane, u razdoblju od 20. prosinca do 6. siječnja, očekujemo u Istri oko 126 tisuća noćenja i oko 37.800 dolazaka.  U usporedbi s istim lanjskim razdobljem to je jedan posto noćenja više", kaže direktor istarske turističke zajednice Denis Ivošević. 

Tradicionalno će najviše turista tijekom blagdana biti u Rovinju, Poreču, Umagu i Puli.

"Najviše gostiju očekujemo s naših tradicionalnih tržišta - Italije, Austrije, Slovenije, Hrvatske i Njemačke. Za sve njih bit će otvoreno oko 25 hotela velikih hotelskih kuća te većina malih obiteljskih hotela", kaže Ivošević.

Ukupno je u ovoj godini na istarskom poluotoku ostvareno oko 29 milijuna turističkih noćenja odnosno jedan posto više nego lani, a broj posjeta povećan je za gotovo četiri posto, što ukazuje na to da se gosti zadržavaju nešto kraće, što je uostalom trend u cijelom svijetu, napominju u Turističkoj zajednici Istarske županije.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije