Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
izvrsna prilika

Kućni tulumi ili party u gradu: Hit je finger food sa zimskim namirnicama

Blagdanska kolekcija Jamnice
Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL
1/3
16.12.2019.
u 14:00

U predblagdansko vrijeme, destinacije za dobar provod s obitelji, prijateljima i kolegama mogu se pronaći u Zagrebu i u svim većim gradovima Hrvatske, ali i kod kuće. Evo gdje se sve možete zabaviti

Već tradicionalno, predbožićni dani u hrvatskim gradovima prolaze u znaku adventskog šušura. Na trgovima i ulicama su božićno-novogodišnji sajmovi sa šarolikom ponudom božićnih ukrasa, suvenira, nakita, igrački, a velika se gužva stvara oko kućica s adventskim gastro-specijalitetima. Kobasice, burgeri, gulaši, maneštre, maštovite varijante street fooda oraspoložit će svakog sladokusca u ovim hladnijim danima. Ne smijemo zaboraviti ni veliki izbor slastica, od sveprisutnih fritula koje su zaštitni znak blagdanskog ugođaja, pa do germknedli, palačinki, rolica s cimetom…

Kada se ekipa skupi i okrijepi, vrijeme je zabavu. Treba zauzeti dobra mjesta na nekom od mnogih koncerata koji će se održavati tijekom adventa. Advent je idealno vrijeme za druženje i zajedništvo, a bogat glazbeni i zabavni program sasvim će vas sigurno zagrijati i rasplesati. Jedno od središnjih sadržaja Adventa i ove će godine biti Ledeni park na Trgu kralja Tomislava. U bajkovitom okruženju, između Umjetničkog paviljona i spomenika kralju Tomislavu, s mnoštvom blistavih lampica i naravno, uz odličnu glazbu.

Na pozornici Europskog trga i ove će godine nastupiti odlični glazbenici i DJ-evi. Na zagrebačkom adventu neizbježno je Fuliranje, jer osim bogate ponude hrane i pića za sve uzraste i ukuse, dobra zabava je zajamčena jer će na pozornici Strossmayerovog trga prodefilirati više od osamdeset glazbenika. Ako vam vani bude previše hladno, zabaviti se možete i uz glazbeni program u zatvorenoj toploj kupoli.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

Niste u Zagrebu?

Gdje god da se nalazite, adventska radost stići će i u vašu blizinu, u svim većim gradovima Hrvatske. Tako se u Rijeci na nekoliko lokacija prigodni adventski program, pa skupite ekipu i zabavite se u odličnom programu adventa u tunelima ili zaplešite na nekom od riječkih trgova na kojem će svirati poznata imena glazbene scene.

U Zadru kuha odličan glazbeno zabavni program, koji će se već tradicionalno odvijati na Trgu Petra Zoranića, u kojem će uživati i mlado i staro, a kreće već 22. studenog spektakularnim otvorenjem.

Glavna destinacija za izlazak i zabavu u Šibeniku za vrijeme adventa definitivno je Parkić. Na pozornici će tijekom prosinca nastupiti mnogi popularni bendovi i izvođači, DJ-jevi, cover bendovi najpopularnijih rock bendova, zato okupite društvo i na zabavu u Parkić.

U Splitu se u adventskim danima centar zabave seli na Pjacu, na kojoj će već tradicionalno nastupiti glazbenici i umjetnici svih žanrova i stilova. Advent nam je svima olakšao izbor mjesta za izlazak pa nemate što razmišljati, pravac na Pjacu.

I u Dubrovniku na Stradunu bit će mnogo glazbe, plesa, smijeha i dobre zabave. Advent vam dovodi mnoge popularne glazbenike i bendove, među kojima su i Frajle, Gibonni, Zorica Kondža, Urban & 4 te Parni Valjak na samu Staru godinu.

Pod sloganom “Kad Požega zasvjetluca” od 30. studenog do 31. prosinca adventski ugođaj zavladat će i u Požegi. Blagdansko raspoloženje dodatno će potaknuti brojni koncerti, kazališne predstave, plesni nastupi, radionice, sajmovi, ali i klizalište u Sportsko – rekreacijskom centru Požega koje se kao dio Slavonske božićne bajke otvara 6. prosinca. Dio adventske čarolije koji će posebno razveseliti najmlađe je dolazak Moto Mrazova i darivanje djece na šetališnoj zoni u Požegi 20. prosinca, a tijekom adventa na šetališnoj zoni bit će postavljene drvene kuće s ponudom prigodnih slanih i slatkih jela i slastica, suvenira, božićnih ukrasa i domaćih proizvoda.

Adventska događanja ispunit će blagdanskim raspoloženjem i ulice Osijeka. Advent u Osijeku također 30. studenog i trajat će do 31. prosinca, a intenzivirat će se nakon 2. prosinca, kada se obilježava Dan grada. Uz mnoštvo izložbi u muzejima i galerijama, prigodnim radionicama i božićnim koncertima u kazalištima i crkvama, posjetitelji će uživati u uprizorenju baleta Orašar te veličanstvenom Novogodišnjem koncertu Hrvatskog narodnog kazališta. Dio adventskog programa činit će božićni sajmovi i koncerti na otvorenom na glavnom trgu kod Katedrale i u starom dijelu grada Tvrđi.

Foto: Tomislav Miletić/PIXSELL

U vrijeme adventa, ne trebate razmišljati kamo ići. Advent vam garantira odličnu zabavu u dobrom društvu i osvježenje na dohvat ruke. Prepustite se adventskom raspoloženju i ugođaju i uživajte u životu, gdje god se nalazili.

Draži su vam kućni tulumi?

Iako je vrijeme adventa izvrsna prilika za istraživanje bogate glazbene, kulturne i ugostiteljske programe u gradu, mnogi ipak preferiraju kućne partyje na toplom i u poznatom okruženju. Obavijestite susjede, pozovite društvo, pripremite veselu glazbenu playlistu i zabava može početi. Uz to, preporučamo vam da za svoje goste pripremite slasne zalogajčiće i grickalice. U hladnije dane, možete se poigrati pa svojim gostima pripremiti finger food s namirnicama koje i inače povezujemo s adventom, primjerice zimske bruschette ili mini sendviče s kobasicom i kiselim zeljem i drugim „zimskim“ dodacima od povrća, dajte mašti na volju. Ne zaboravite na Jamnicu, koja će vas osvježiti i regenerirati vaš organizam prijeko potrebnim mineralima, a savršen je partner uz zasitnu adventsku hranu.

Jamnica je za ove blagdane pripremila posebnu blagdansku kolekciju, pa vam predlažemo da za party za pamćenje svoje goste iznenadite malo egzotičnijem ponudom pića. Možete isprobati neki od recepata koktela s Jamnicom iz njihove Mixology radionice, primjerice osvježavajući voćni Jamnica Sweet Wine u čiju recepturu ide kora naranče, pa piću daje odličnu citrusnu aromu, idealnu za ovo vrijeme. Priprema je prilično jednostavna: Operite i ogulite naranče. U čašu za vino stavite led, dolijete 10 cl bijelog vina, 2 cl Monin White Peach sirupa i pet cl mineralne vode Jamnica. Rub čaše poprskajte aromom kore naranče, a kora ubacite u čašu i voilà, vaš savršeni party kućni koktel je spreman za uživanje. Ako volite koktele, ali preferirate drugačije arome i okuse, na stranicama Jamnice možete pronaći pregršt recepata za najbolje kućne zabave. I naravno, ne zaboravite na posebnu limitiranu blagdansku kolekciju Jamnice koja će vašem kućnom partyju dati pravi adventski štih.

Sadržaj je nastao u suradnji s Jamnicom

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije