Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MILIJAN BRKIĆ

Isprika svima, kriv sam za nezgodu

Milijan Brkić
Goran Stanzl/PIXSELL
07.07.2017.
u 21:19

Potpredsjednik Sabora Brkić nakon radnog vremena sam vozi Audi jer ne želi mučiti vozača koji i ne dobiva prekovremene

Veliki buket ruža i gerbera stigao je jučer na adresu Marijane Špoljarić, vozačice ZET-a, uz poruku s isprikom, ali i zahvalom na pruženoj pažnji i pomoći. Cvijeće i ispriku poslao joj je Milijan Brkić, potpredsjednik Sabora i zamjenik šefa HDZ-a, nakon što se prekjučer na križanju Medulićeve i Ilice službenim Audijem zabio u tramvaj broj 11 koji je vozila – Marijana Špoljarić. Upravo je vozačica ZET-a bila među prvima koji su Brkiću priskočili u pomoć.

Pušten iz bolnice

Brkić je jučer pušten iz KB-a Sestara milosrdnica, nakon što je zadržan preko noći zbog natučene glave i lijevog ramena.

– Ispričavam se svima, ja sam kriv za prometnu nezgodu. Žao mi je ljudi koji su doživjeli neugodnost i koji su morali čekati u zastoju zbog mene. Ali hvala dragom Bogu, nitko nije ozlijeđen i to je najvažnije – rekao nam je jučer Brkić, koji se na prvo pitanje kako je – našalio: “Kao da me pogodio tramvaj”. Ipak, prošao je s lakšim ozljedama. Brkić nam je rekao da je stao na raskrižju Medulićeve i Ilice kako bi se uvjerio može li proći, ali zbog jakog sunca, dodao je, nije vidio tramvaj, krenuo je i zabio se u jedanaesticu.

– Sve u svemu, riječ je o mojoj odgovornosti i nepažnji – priznao je Brkić dodajući da je vozačica tramvaja, koja mu je priskočila u pomoć, bila iznimno korektna. Napomenuo je, a s time se slaže i vozačica ZET-a, da je to raskrižje problematično i da ne bi bilo loše kada bi na njemu bio prometni policajac koji bi regulirao promet. Iako kao potpredsjednik Sabora ima službeni automobil i vozača, Brkić je u četvrtak, kada je izazvao sudar, sam vozio službeni Audi. Kaže da “ne voli mučiti” svoga službenog vozača nakon radnog vremena u Saboru pa radije sam vozi automobil. Dodatni je problem što saborski vozači nemaju plaćene prekovremene (kao ni ostali djelatnici Sabora i Vlade) pa Brkić to više izbjegava koristiti usluge vozača nakon isteka radnog vremena. Brkić, kao i ostali potpredsjednici Sabora, ima pravo na službeni automobil 24 sata, ali može samovoljno odlučiti kada će ga voziti vozač, a kada će sam upravljati automobilom. Jedino predsjednik Sabora mora neprekidno imati vozača i čuvara. Marijana Špoljarić, vozačica jedanaestice, jučer nam je rekla da nije odmah shvatila da je vozač koji se zabio u njezin tramvaj političar Brkić.

– Jako je loše izgledao kada sam mu prišla da mu pomognem. Nije mi mogao odgovoriti na pitanja. Ali ugodno me iznenadio što mi se istu večer javio iz bolnice jer me zanimalo kako je, a pritom se i ispričao. Jutros mi je poslao golemi buket i poruku s isprikom, zaista lijepa gesta. I ne, ne govorim to jer sam simpatizerka HDZ-a, štoviše nisam, ali ovo je lijepa ljudska gesta – rekla nam je vozačica Špoljarić, koja u ZET-u radi već 20 godina. Ona smatra da ovo što se dogodilo nije ništa tako strašno jer, nasreću, nitko od putnika tramvaja nije ozlijeđen i drži da se svakome može dogoditi takav trenutak nepažnje.

– To je crno križanje, em skretanje, em pješaci, em nije baš pregledno – komentirala je M. Špoljarić. U Policijskoj upravi zagrebačkoj jučer nisu još imali informacije o tome hoće li protiv Brkića biti pokrenut kakav postupak, ali potvrdili su da ni Marijana Špoljarić ni Milijan Brkić (ne navodeći njihova imena) nisu imali alkohola u krvi. Prometni stručnjak Željko Marušić pak tumači da raskrižje Medulićeve i Ilice nije posebno problematično. Ono nije, nastavio je, idealno, ali na njemu nije tako loša vidljivost.

Poseban oprez

– To je gradska zona, pješačka i, kao na svakom gradskom raskrižju, treba biti posebno oprezan i prilagoditi brzinu vožnje. Tu su pješaci i tu je moglo biti kobnih posljedica – smatra Marušić. On štetu na Audiju procjenjuje na više od 100.000 kuna.

– Poanta je da političari ne bi smjeli voziti tako skupe automobile. Šteta je golema jer je Audi preskup – zaključio je Marušić.      

Komentara 58

Avatar Django
Django
22:07 07.07.2017.

Al su se skupili botovi, ko pčelice na med. 1) Stao je, da nije bio bi polupan po polovici a ne na prednjem braniku. 2) Štetu plaća obavezno osiguranje koje zbog toga i postoji. 3)Raskršće je doista nezgodno i inače na njemu stoji prometnik i ravna prometom. Da je raskršće pregledno, ne bi ga bilo. I istina je da kada pogledaš prema zapadu kasno popodne može te zabljesnuti sunce jer je upravo u tom smjeru. Ali bez obzira na sve, čovjek nije nikoga unesrećio, priznao je krivicu a nije pobjegao kao neki drugi, i na kraju ispričao se jednom lijepom gestom. To je dokaz da ako i nisi purger rođenjem, ako želiš možeš u ovom gradu nešto dobroga usvojiti.

HR
Hrvatska
22:01 07.07.2017.

Vaso brz oporavak.

Avatar Mona-Mo
Mona-Mo
22:41 07.07.2017.

Nezgoda se svakome moze desiti. Bitno je biti čovjek, a ovdje su se svi ponijeli ljudski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije