Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
pogrešan ispit

Ispričali se maturantima: 'Nije nam jasno kako se dogodila pogreška'

matura
PIXSELL
28.05.2013.
u 11:39

Ispit iz hrvatskog jezika u tri škole odgođen je zbog pogrešnog ispita koji je predan maturantima. Dobit će jednakovrijednu inačicu.

Alenka Buntić Rogić, v. d. ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja, u razgovoru za Media Servis ispričala se maturantima zbog pogrešnog ispita koji su im dali i odgode.

Tri škole ispit iz hrvatskog jezika morale su odgoditi za petak. Ravnateljica Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja objasnila je da su koordinatori umjesto ispitnih materijala za pisanje eseja podijelili ispitne materijale za test pa je narušena tajnost.

– Oni dobiju ispitni materijal u škole, znači dobili su kutiju s esejem na kojoj je pisalo zelenim slovima, štampano "esej" i kutiju na kojoj je pisalo "test". Osim toga u tim kutijama su vrećice. Na svakoj je vrećici pisalo esej u kutiji s esejima i test u kutiji s testovima. Razumijete, stvarno je teško pogriješiti, sve piše – rekla je objašnjavajući kako joj nije jasno kako se uopće potkrala pogreška.

Nova pitanja za test neće se pisati sada jer se na testovima radi godinu dana i naprave se četiri inačice, a učenici kojima je odgođen ispit 31. svibnja dobit će inačicu – objasnila je Alenka Buntić Rogić.

Ispit iz matematike za sada se neće odgađati, a Buntić Rogić naglasila je da ovo nije greška NCVVO-a nego ispitnih koordinatora.

>>Pismo učenika: Državna matura iliti maturi je cilj matura!

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije