Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMO

INK Gradsko kazalište Pula odobrava popust za predstavu "San Ivanjske noći"

San Ivanjske noći
Foto: Promo
1/2
01.04.2018.
u 11:15

Shakespeare je ujedinjujući četiri paralelne radnje stvorio lepezu ljudskih odnosa temeljenih bas na LJUBAVI koja je ovdje glavni i jedini relevantni pokretač.

INK Gradsko kazalište Pula odobrava popust od 30 % donositelju kupona akcije "Doživi Hrvatsku", za dvije ulaznice za predstavu "San Ivanjske noći" Williama Shakespearea dokle god predstava bude na repertoaru.

Posebna je čast postavljati djelo najvećeg svjetskog pisca na daske Istarskog narodnog kazališta kako zbog autentičnosti okolnosti koje su tada uvjetovale stvaranje ovog komada, tako i njihove aktualnosti danas. Kao što i glumci povezuju ulogu sa svojim osobnim iskustvima da bi je učinili vjerodostojnom, tako i redatelji grade temelj u poveznicama nekad i sad.

Shakespeare je ujedinjujući četiri paralelne radnje stvorio lepezu ljudskih odnosa temeljenih baš na LJUBAVI koja je ovdje glavni i jedini relevantni pokretač. LJUBAV prema drugome, LJUBAV prema sebi, LJUBAV prema moći i prema životu.

Okarakterizirana kao komedija, u sebi ipak nosi mnoga pitanja i simbole koji ukazuju na dramsku ozbiljnost, na trenutke čak i tragične sudbine.

Postavljena u suvremeni kontekst, ali ne u vidu satiričkog komentiranja društva u kojem živimo, nego više kao prljavo zrcalo koje ne želimo očistiti da bismo u njemu vidjeli istinu, donosi nam susret sa samima sobom (htjeli to ili ne) tjerajući nas na promišljanje i na moguću intervenciju.

Hrabrost življenja LJUBAVI i borbe za istu, najveća je kvaliteta ovog djela, samim time što se najžustrije bore oni najmlađi koji je iskušavaju po prvi put.

Baš zbog toga, cijela autorska ekipa predstave (kako od glumaca do svih koji su sudjelovali u njenom opremanju i sklapanju) je mlada i puna vjere u LJUBAV i njenu održivost, što obećava poletnost i iskrenost same igre kroz potpuni multimedijalan doživljaj.

Prijevod: Mate Maras
Redatelj, koreograf i autor glazbe: Luka Mihovilović
Scenografkinja: Katja Taljat
Kostimorafkinja: Desanka Janković
Suradnik za scenski pokret i koreografije: Andrea Gotovina
Suradnik za pjevanje: Tatiana Giorgi
Oblikovatelj svjetla: Dario Družeta
Oblikovatelj tona: Miodrag Flego

Igraju:
TITANIJA: Nika Ivančić
OBERON: Lovro Ivanković
HIPOLITA/KLIN: Lara Živolić
PUK/FILOSTRAT: Jurica Marčec
VRATILO: Aleš Kranjec
TEZEJ/FRULA: Valter Roša
HELENA: Mirjana Andrić
HERMIJA: Ivona Bulešić
LISANDAR: Devin Juraj
DEMETRIJE: Gregor Flego
EGEJ: Saša Stepanović

ANSAMBL I OSTALE ULOGE:
Marko Gašparović
Mei Ven
Gaia radić
Nina Peruško
Nina Sebastijan
Lana Crnogorčić
Fran Vozila
Moris Nikolić
Karla Medakov
Gaia Komšo

Raspored predstava dostupan je na našoj web adresi: www.ink.hr

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije