Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Ne u EU"

Inicijativa "Volim Hrvatsku - Ne u EU" stigla u Zagreb

ne u eu
Foto: Marko Čubrilo/VLM
1/3
10.04.2010.
u 15:21

Okupljeni prolaznici bili su različitih mišljenja no jedno je jasno; na mikrorazini javna rasprava o budućnosti Republike počela je već u subotu.

Inicijativa "Volim Hrvatsku - Ne u EU" nakon Pula stigla je ovaj vikend i u Zagreb. Unatoč lošem vremenu, polemike koje su se vodile oko štanda Tomislava Capara i Roka Šikića bile su žestoke pa smo porazgovarali s dvojcem koji se zalaže za poticanje javne rasprave o ulasku u Europsku uniju.

- O važnosti ove inicijative govori i činjenica da je danas više od 50 posto građana protiv ulaska u Uniju - započeo je Šikić, nezavisni vijećnik Gradske četvrti Gornji grad-Medveščak.

- Ja osobno sam stava da ne trebamo uči u Europsku uniju, no važno je da i mediji postanu kritičniji kako bi saznali što javnost zaista misli - dodao je nezavisni vijećnik.

"Veliki problem je", kazao je dvojac "što sve parlamentarne stranke u Hrvatskoj podržavaju ulazak u EU. Nema predstavnika kritike".

Osim što su izrazili bojazan od rasprodaje zemlje Capar i Šikić su naglasili kako smatraju da još uvijek nije razjašnjeno koja će biti "cijena" ulaska u EU.

- Medijska slika je iskrivljena i želim da moja djeca odrastu u neutralnoj državi a ne u feudalno-bankarskoj asocijaciji - ustvrdio je Capar, obrtnik iz Pule te zaključio kako se "Ustav mijenja isključiva iz razloga kako bi se spriječio referendum o ulasku u Uniju".

Okupljeni prolaznici bili su različitih mišljenja no jedno je jasno; na mikrorazini javna rasprava o budućnosti Republike počela je već u subotu.

Komentara 19

BO
boldek
08:27 12.04.2010.

Bravo dečki! EU je intransparentna hegemonistička protekcionistička Švicarci koji su ionako večina EU-skeptičari (kak se to fino veli), broj protivnika EU pristupanju stalno raste, a znakovito jest kako največi priraštaj se biljeđi među mladima. Samo 16 % fanatika je ulazakk odmah. Čestitam i smjesta pristupam vašoj, inšalah, jednotematskoj stranki.

PE
pejickat
19:38 18.04.2010.

Moj dokroreAmer , neobicno da je referendum pao dva puta u Norveskoj , Svicarci necu , Austrijanci bi vrlo rado van , ali cijena izlaske je previsoka gotovo neplativa. NJemci odavno vriste protiv Eura i rado bi DM natrag, ali masonerija nedozvoljava. Malo ti pojma imas o EU.

SI
sinkić
21:04 10.04.2010.

protiv sam EU, jedino sam za kad bi nas odjelila od bosnohercegovine.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije