Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilište u Zagrebu

Incident na promociji: Boras odbio uručiti diplomu specijalistu

Damir Boras
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
05.04.2019.
u 14:47

B.J. je rekao da je morao čekati sedam mjeseci na obranu rada, uz što su se događale jako ružne stvari, a Boras mu je poručio da se mora akademski ponašati i poštovati rektora.

Rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras na svečanosti u auli Sveučilišta danas je promovirao 91 sveučilišnoga specijalista, pri čemu se dogodio jedan incident.

Boras je, naime, odbio uručiti diplomu B.J.-u jer mu ovaj nije htio pružiti ruku. Muškarac je bio uvrijeđen zato što mu rektor Boras nije odgovorio na pismo u kojemu je ukazao na probleme prilikom pohađanja programa sveučilišta Priprema i provedba EU projekata, piše Jutarnji.

- Kolega je poslao meni pismo i tvrdi da mu nisam odgovorio i da mi zato neće pružiti ruku, iako mu čestitam za ovo. Ja kažem, takvom čovjeku ćemo vidjeti zašto ne možemo dati diplomu. Ja moram to reći. To je nepristojno, a ja mu čestitam od srca da je to završio. Dat ćemo mu je izvan ovog protokola - rekao je Boras.

B.J. je rekao da je morao čekati sedam mjeseci na obranu rada, uz što su se događale jako ružne stvari, a Boras mu je poručio da se mora akademski ponašati i poštovati rektora.

Promovirani specijalisti završili su devet sveučilišnih poslijediplomskih interdisciplinarnih specijalističkih studijskih programa - Diplomaciju, Ekoinženjerstvo, Javnu upravu, Konferencijsko prevođenje, Prava djece, Reguliranje tržišta elektroničkih komunikacija, Upravljanje gradom, Upravljanje krizama i Priprema i provedba EU projekata.

Zagrebačko Sveučilište, ocijenio je rektor Boras, najbolje je, najorganiziranije i najstarije u regiji. Imamo 34 fakulteta od čega su tri akademije, a osim 180 redovitih studija Sveučilište ima i osigurane interdisciplinarne studije, dodao je.

Studenti koji završavaju Sveučilište u Zagrebu vrhunski su i društveno odgovorni stručnjaci, rekao je rektor.

Sveučilišne specijaliste je pozvao da ostanu u Hrvatskoj, a ako se odluče otići u inozemstvo, pozvao ih je da se tamo usavrše i vrate  u Hrvatsku.

Rektor Boras poručio im je i da kao akademski građani poštuju Sveučilište i o njemu odlučuju unutar sveučilišnih struktura, a ne 'na ulici'.

Uz rektora Borasa promociji su nazočili prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Miljenko Šimpraga te dekani, prodekani i voditelji navedenih studija: Tvrtko Jakovina, Bruno Zelić, Anamarija Musa, Mirjana Polić Bobić, Dubravka Hrabar, Gordan Ježić i Gojko Bežovan

Nakon što im je rektor Boras dodijelio diplome promovirani sveučilišni specijalisti upisivali su se u Knjigu sveučilišnih interdisciplinarnih poslijediplomskih studija. 

VIDEO Izbacivanje Ivana Pernara iz Sabora:

Ključne riječi

Komentara 76

Avatar Django
Django
15:38 05.04.2019.

Uopće se ne želim upuštati u nikakve, pogotovo ne političke rasprave, ali brate mili, kad već držimo do etikete (što podržavam), veži kravatu kako treba, ipak si ti rektor.

TM
trade_mark
16:46 05.04.2019.

ovoga će biti sve više i više, ovo je tek početak!!! čovjek je odlučio ne dati rektoru ruku prilikom dodjele diplome koju je zaslužio, i sad se tu neku zgražaju jer "to nije red". a red je da taj isti rektor kriminalcima dijeli počasne doktorate? je li red da taj rektor sudbeno goni svoje studente koji ne misle kao on? je li red d aje taj rektor gotovo uništio sveučilište (sad će se domoljubi dić na noge i reći da sam ja jugonostalgičar i srbočetnik i mrzitelj hrvatske...) iskreno, ni ja mu ne bi dao ruku.

Avatar Observer
Observer
16:00 05.04.2019.

Rektor Boras ocito smatra da je veliki ugled i prestiz kada Zagrebacko Sveuciliste usporedjuje s "Regijom" sto god mu ta "regija" znacila? Zasto mu usporedba nije Bec, Budimpesta, Prag ili Berlin ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije