Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI MINISTAR

Sabor iskazao povjerenje Tolušiću i Horvatu, uoči glasanja Beljak tražio sigurnosnu provjeru HDZ-ovaca

Sabor izglasao povjerenje novom potpredsjedniku Vlade Tolušiću i ministru Horvatu
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/12
25.05.2018.
u 12:29

Horvata će u Saboru zamijeniti dosadašnja glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

Sabor je na današnjoj sjednici za novog ministra gospodarstva izabrao HDZ-ova zastupnika Darka Horvata. Ministar Tomislav Tolušić također je izabran za potpredsjednika Vlade.

Tomislav Tolušić imenovan je sa 77 glasova za i osam protiv (SDP i Most nisu ni bili u sabornici za vrijeme glasovanja) potpredsjednikom Vlade zaduženim za gospodarstvo, a Darko Horvat sa 77 glasova za i 11 protiv ministra gospodarstva.

– Iskazivanjem povjerenja stekli su se uvjeti za davanje prisege – kazao je predsjednik Sabora Gordan Jandroković, nakon čega je Horvat prisegnuo uz pljesak svojih kolega iz HDZ-a.

Nakon toga određena je stanka od 10 minuta kako bi se sastalo Mandatno-imunitetno povjerenstvo i stavilo Horvatov mandat u mirovanje. U Saboru će ga zamijeniti dosadašnja glasnogovornica Sunčana Glavak.

U vrijeme izglasavanja u sabornici nije bilo ni zastupnika iz redova HSS-a.

Predsjednik Kluba zastupnika SDP-a Arsen Bauk objasnio je zašto njegova stranka nije željela sudjelovati u glasovanju. 

– Umjesto da javnost bude obaviještena o upletenosti Vlade i njezinih najviših dužnosnika u priču o Agrokoru, oni se ponašaju kao da je sve normalno i imenuju nove ministre. Mi u tome nećemo sudjelovati i nećemo im biti kulisa u reguliranju unutarstranačkih odnosa u HDZ-u i davanju legitimiteta nečemu što bi u svakoj normalnoj zemlji završilo prijevremenim izborima – objasnio je Bauk. 

Njih je predsjednik Vlade Andrej Plenković za te dužnosti predložio nakon što je zbog afere Hotmail iz Vlade morala otići Martina Dalić. Horvata će u Saboru zamijeniti dosadašnja glasnogovornica Vlade Sunčana Glavak.

Beljak: HDZ-ovci moraju proći kroz detektor metala

Prije izglasavanja zatražena je stanka od 10 minuta.

HSS-ovac Krešo Beljak rekao je kako želi da svi HDZ-ovci prođu detektor metala zato što je zastupnik Darko Horvat  prije nekoliko dana rekao da ima oružje. Predsjednik Sabora Gordan Jandroković mu je u šali rekao kako bi onda svi trebali proći detektor metala. 

Ključne riječi

Komentara 31

ZD
zdepar
13:43 25.05.2018.

kad je sdp zatražio stanku, ja sam očekivao da će u sabornicu , u crvenim gaćicanma, utrčati bero s štafetom u ruci...

Avatar southman
southman
13:10 25.05.2018.

Istražni organi su dokazali da beljak uvijek nosi sa sobom pajser ! Kako bi on prošao detektor metala ??

AL
alf
13:43 25.05.2018.

Sto Beljak hoce da provjeri? Mozda hoce da zna dali su mu ovi konkurenti na parkiralistima koji traze kazetofone.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije