Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLUB HDZ-A

Plenković: Nek' Petrov govori o onome koga je zvao!

Sjednica Kluba zastupnika vladajuće koalicije
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/6
23.05.2018.
u 10:18

Nakon sjednice HDZ-ova Kluba znat će se i tko će u Saboru zamijeniti Horvata koji je prije odlaska u izvršnu vlast bio zastupnik.

"Nek' se Božo Petrov dobro prisjeti svega, neka govori o onome koga je on zvao", uzvratio je u srijedu premijer Andrej Plenković upitan može li potvrditi medijske informacije po kojima je odvjetnik Boris Šavorić došao u Vladu kao osoba od njegova povjerenja.

“Ovo je odvjetnik Boris Šavorić. On uživa moje veliko povjerenje i bit će među ljudima koji će nam pružiti pravne savjete u situaciji povezanoj s Agrokorom”, navodno je Plenković predstavio Šavorića potkraj veljače 2017. na tajnom sastanku u Vladi. Objavio je to u utorak jedan tjednik, a prenijeli brojni drugi mediji.

Sjednica Kluba zastupnika vladajuće koalicije
1/8

Na tom su sastanku, navodno, osim Plenkovića bili i Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, predsjednik Mosta Božo Petrov, Ante Ramljak, Tomislav Matić iz tvrtke Texo Management i Boris Šavorić.

Plenković je spomenutu izjavu dao nakon sjednice saborskog Kluba HDZ-a na kojemu je dobio potporu za prijedloge da umjesto Martine Dalić, koja je Vladu morala napustiti zbog afere Hotmail, novi potpredsjednik Vlade bude Tomislav Tolušić, aktualni ministar poljoprivrede, a ministar gospodarstva Darko Horvat, HDZ-ov saborski zastupnik.

Horvata će, doznaje se, u Saboru zamijeniti Sunčana Glavak, glasnogovornica Vlade koja je već bila saborska zastupnica.

Pogledajte i galeriju: Sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a

Sjednica Kluba zastupnika vladajuće koalicije
1/10
Ključne riječi

Komentara 24

Avatar dobry
dobry
10:25 23.05.2018.

Ovi borgovci imaju Plenkovića u šaci, čim ovaj optužuje Petrova i MOST-ovce koje je najurio iz Vlade kako bi Dalićki, Ramljaku i "savjetnicima" omogućio da urade to što su uradili. Umjesto da šuti i pomogne da se interesna skupina "borg" pospremi u istražni, čime bi dobio na vjerodostojnosti da su ovi izigrali njegovo povjerenje, on i dalje traži krivce okolo. U najmanju ruku nedoraslost funkciji koju obnaša...Pupi, Vrdni lijevo-Vrdni desno, Radin, Glavaš...i koalicijski "partneri" zadovolno trljaju ruke, jer će sada ucjenom Plenkovića, od njega dobiti što god požele...

LA
larala
10:09 23.05.2018.

plenkovic se pokušava izvuci na petrova kao da je petrov premijer. ne znam dal bi se smijala ili plakala.

Avatar gbistabi
gbistabi
10:00 23.05.2018.

Zasto ih murija nije pohapsila? Bili su fino na hrpi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije