Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LAŽNA VIJEST NA RUSKIM PORTALIMA

Putinove fotografije navodno postavljene u zagrebačkoj Ikei. Provjerili smo o čemu je riječ!

Zagreb: Novinari u obilasku trgovačkog centra Ikea
Foto: Petar Glebov/PIXSELL
1/4
22.03.2022.
u 10:08

Ruski portali objavili su fotografije koje su se navodno pojavile na društvenim mrežama, a za koje tvrde da su ih postavili djelatnici zagrebačke Ikee. Međutim, riječ je o lažnoj vijesti

Ruski portali objavili su kako su djelatnici zagrebačke Ikee po trgovini postavili fotografije ruskog predsjednika Vladimira Putina nakon što su se navodno te fotografije počele širiti društvenim mrežama, no riječ je o lažnoj vijesti. 

Ta lažna vijest plasirana je nakon što se i IKEA odlučila pridružiti sankcijama i zatvoriti svoje robne kuće u Rusiji.

Iako su na fotografijama istaknute cijene u kunama, riječ je o Photoshopu. 

Kontaktirali smo Ikeu Hrvatska iz koje su potvrdili kako su i do njih došle te informacije, no da nije riječ o stvarnim slikama iz njihove robne kuće. 

"Obaviješteni smo o fotošopiranim slikama ruskog predsjednika Vladimira Putina koje su se navodno pojavile u okvirima za fotografije u robnoj kući IKEA u Zagrebu, Hrvatska. Ovo su fotošopirane slike, a ne prave slike iz stvarne robne kuće. U ovom trenutku ne znamo porijeklo i nemamo više informacija za podijeliti", službeni je odgovor iz IKEA Hrvatska. 

I državni portal RIA Novosti naknadno je objavio kako su fotografije iz Zagreba fotošopirane. 

Inače, ovo nije prvi put da ruski portali spominju Hrvatsku u kontekstu njihove invazije u Ukrajini. 

Nedavno je na istom portalu objavljena fotografija gužvi s jedne zagrebačke benzinske postaje. Tada su pisali kako je Europa počela shvaćati koliko će skupo platiti sankcije Rusiji te da Rusi mogu živjeti bez torbica Louis Vuitton i Adidasovih trenirki, ali da Europljani ne mogu bez kruha, maslaca, svježeg povrća, voća, hrane... 

VIDEO Putin u razgovoru s Erdoganom naveo četiri ključne stvari koje želi od Ukrajine kako bi okončali rat

Komentara 8

Avatar messerschmittt
messerschmittt
10:41 22.03.2022.

skupo će rusi platiti ovu agresiju / invaziju / okupaciju, vraća ih adlof putin u 18. stoljeće

KR
Krud
12:05 22.03.2022.

Očito Rusima jako loše ide dok pribjegavaju ovako jadnim pokušajima propagande. Mizerije su.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
11:57 22.03.2022.

Ma nije moguće da se Rusi služe dezinformacijama i propagandom?! "Slobodarske Rusija i Srbija" to nikad ne bi napravile, ako je suditi po komentarima komšija ovdje 🤣😋🤣

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije