Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONTROVERZNO ORUŽJE

Objavljena snimka na kojoj separatisti upotrebljavaju termobaričke rakete gađajući mete u Ukrajini

Screenshot Narodna milicija Republike Donjeck
22.03.2022.
u 08:03

Termobaričko oružje kontroverzno je jer može nanijeti veću štetu nego konvencionalno oružje slične veličine, a strašne su posljedice na one koji su u radijusu eksplozije

Separatisti iz samoproglašene Republike Donjeck upotrebljavaju zloglasni bacač TOS-1 koji lansira termobaričke rakete, poznate i kao vakuumske bombe, na mete u Ukrajini. Podsjećamo, Republiku Donjeck priznale su Rusija i Sirija, dok su Bjelorusija, Venezuela i Nikaragva izrazile svoju podršku ruskom priznanju.

Snimku kako se bacač puni i lansira verificirao je BBC, a originalno je objavljena na društvenim mrežama Narodne milicije Republike Donjeck.

 

Termobaričko oružje kontroverzno je jer može nanijeti veću štetu nego konvencionalno oružje slične veličine, a strašne su posljedice na one koji su u radijusu eksplozije. 

Ukrajinski dužnosnici u nekoliko navrata optuživali su Rusiju za korištenje termobaričkog oružja ističući svaki put kako je to protiv Ženevske konvencije. Ministarstvo obrane Velike Britanije nedavno je objavilo da su Rusi potvrdili korištenje oružanog sustava TOS-1A koji se koristi termobaričkim raketama.

 

Ruska invazija na Ukrajinu traje već 27 dana, a žestoko granatiranje i borbe ne prestaju u brojnim ukrajinskim gradovima. Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski jučer je pozvao svojeg ruskog kolegu Vladimira Putina da se sastanu i počnu pregovarati o miru, no isto tako odlučno je ustvrdio da će odbiti uvjete koje je Rusija ranije navela, kao što je, među ostalim, priznanje separatističkih republika i aneksija Krima.

Pratite OVDJE što se događa u Ukrajini

VIDEO: Posljednji europski diplomat napustio Mariupolj: 'Ono što sam vidio, nadam se da više nitko neće vidjeti'

Komentara 23

Avatar Le-Freak
Le-Freak
08:57 22.03.2022.

Raketa je brza i ubojita kao i druge rakete. Ali je i jako skupa. Obicne rakete su isto tako smrtonosne samo u tome smislu se tu ne treba nesto prenapuhavati.

Avatar StormRaider95
StormRaider95
09:00 22.03.2022.

Rusija puno troši, a malo i na koncu ništa, ne dobiva. Ekonomska slika ovog rata pogubna je za Rusiju.

CR
CROLINDA
08:07 22.03.2022.

pomahnitalom caru Zlutinu i njegovim pristašama rašistima treba stati ukraj - ne može u 21. stoljeću ovo radit a da ostatak svijeta samo nemoćno gleda taj teror kao videoigricu jer- blefom o nuklearnom napadu zar da bilo tko danas držiži cijelo čovječanstvo za jaja -neka mi neko objasni kako to on može ispaliti nuklearno oružje na bilo koga a da ne dobije brzi nuklearni odgovor na majčicu mu Rusiju i njegov i Kirilov nebeski ruski narod - i onda nema ni njih

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije