Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 12
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Lesar o Vukovaru:

'Ideološkim ratovanjem zamagljuje se jadno socijalno stanje'

lesar
Damir Spehar/PIXSELL
04.09.2013.
u 14:57

Na ekonomsko-gospodarskim temama SDP i Milanović s jedne strane te HDZ i Karamarko s druge, provode istu bijednu socijalnu politiku, kaže Lesar

Hrvatskim laburistima tri su područja u Nacrtu prijedloga iskaza o procjeni učinaka prijedloga Zakona o radu potpuno neprihvatljiva. Kako su u Osijeku iznijeli saborski zastupnici Zlatko Tušak i Mladen Novak laburisti se protive uvođenju posebne vrste otkaza ugovora o radu, ako radnik ne pristane na manju plaću te produžavanju vremena za ustupanje radnika preko agencije za privremeno zapošljavanje i umanjenje plaće radnicima kada nisu ustupljeni.

- Također, neprihvatljivo nam je i u slučaju nezakonitog otkaza smanjene novčane štete radniku, ako mu nije prihvatljiv nastavak rada kod poslodavca - dodali su laburisti. Stranački predsjednik Dragutin Lesar, na novinarski upit odgovorio je, kako ne smatraju ni da će ustavna tužba, ako prijedlog novog Zakona o radu bude usvojen, polučiti rezultate.

- Pratit ćemo tijek razgovara i odlučiti što dalje. U ovom trenutku raspolažemo samo riječima i istinom - zaključio je. Osvrčući se na aktualnu situaciju u Vukovaru, odgovorio je da osuđuje svako nasilje.

- Jesen je, ljudi trebaju novac, i treba im se ideološkim svjetonazorskim ratovanjem zamagliti jadno socijalno stanje - odgovorio je te dodao kako laburisti imaju svoj stav o svakoj temi, ali one za njih nisu primarne kao gospodarsko ekonomske.

- Na ekonomsko-gospodarskim temama SDP i Milanović s jedne strane te HDZ i Karamarko s druge, provode istu bijednu socijalnu politiku i tu se ne svađaju u ničemu stoga im je trebala ta točka o ideološki različitim temama - objasnio je Lesar.

>> \'Za Milanovića je rat možda završio, ali za Vukovarce još traje\'

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije