Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI MINISTAR

I. Dačić: Kosovo nije dio Srbije i ne treba očekivati da ostane u Srbiji

Ivica Dačić
Pixsell
18.05.2011.
u 11:41

Međunarodni su odnosi takvi da nije moguć ostanak Kosova u Srbiji - kazao je ministar unutrašnjih poslova

Kosovo više nije dio Srbije i nije realno očekivati da ostane u Srbiji – stav je srbijanskog ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića. On je prvi srbijanski političar koji je otvoreno rekao da je podjela Kosova jedno od mogućih rješenja problema njegova statusa. Za B92 potvrdio je da su "međunarodni odnosi takvi da nije moguć ostanak Kosova u sastavu Srbije" i pozvao stranke koje kritiziraju prijedlog o podjeli Kosova neka iznesu svoje prijedloge za rješavanje tog pitanja.

– Teško je očekivati da će neki srpski političar govoriti o priznanju Kosova jer je cilj države da ga sačuva. Siguran sam da i građani Srbije znaju da je podjela Kosova realno rješenje koje će morati prenijeti i vlasti u Prištini. Za stolom u vladi se, međutim, nije o tome raspravljalo – rekao je Dačić koji je prije nekoliko dana uzburkao srbijanski politički život izjavom za prištinski list Zeri da je njegov osobni stav da je podjela Kosova jedino realno rješenje.

– Računao sam na velik efekt upravo jer sam dao intervju listu koji izlazi u Prištini. To je realnost koju će morati reći i vlasti u Prištini. Oni uopće ne žele o tome razgovarati jer drže da je pitanje Kosova riješeno – objasnio je čelnik SPS-a i ministar unutrašnjih poslova.

Ključne riječi

Komentara 24

OB
-obrisani-
18:26 18.05.2011.

18.05.2011. u 14:43h Ahil je napisao/la: ima dačić pravo. kosovo još nije kompletno. tu spada i niš. jer šta na srpskom znači niš --------------------------------------------- Da,da tu spada i g**********!!!.

IV
Ivekivek
13:21 18.05.2011.

To je svima jasno samo ne nebeskom narodu!

MI
mirac
14:39 18.05.2011.

Čujte Dačić otkrio toplu vodu! He!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije