Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 154
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'PARTIJSKA VREMENA'

Hvidra o Vesni Nađ i Višnji Tafri: Hrvatska vlast se ruga braniteljima

Vesna Nađ i Višnja Tafra
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/2
14.03.2017.
u 20:24

Moguš: Ova kadrovska državna aktivnost neodoljivo miriše na neka skoro zaboravljena partijska vremena zbrinjavanja svojih podobnih i zaslužnih kadrova

Hrvatska vlast ruga se hrvatskih braniteljima, poručuje danas u priopćenju umirovljeni pukovnik Antun Moguš, tajnik Hvidre Grada Zagreba, komentirajući, kako kaže, "zbrinjavanj" dugogodišnjih djelatnica Ministarstva obrane i Ministarstva hrvatskih branitelja Višnje Tafre i Vesne Nađ na nove poslove u Ministarstvo uprave Vlade Republike Hrvatske".

"Energija kojom Vlada Republike Hrvatske rješava premještaje u svojim resorima i iznalaženje novih pozicija za trajno zbrinjavanje navedenih kadrova, duboko vrijeđa više stotine tisuća nezaposlenih građana Republike Hrvatske, a poglavito nezaposlene i razvojačene hrvatske branitelje, članove njihovih obitelji i djecu poginulih ratnih heroja", piše Moguš, pitajući se čime su to ovu državu zadužile "navedene heroine" da ih hrvatske institucije stavljaju u vrstu zaslužnijih građana od onih koji su obranili i stvorili Republiku Hrvatsku.

"Zar čelnici državnih institucija ne vide bolne rastanke roditelja i djece na autobusnim kolodvorima diljem Domovine, gdje dnevno na stotine mladih i školovanih ljudi odlazi prati tanjure u europske prijestolnice. Zar oni nakon višegodišnjeg čamljenja po biroima za zapošljavanje nisu dostojni obnašati poslove u javnoj, lokalnoj i državnoj upravi. Ili im je jedini krimen što nisu bili u mogućnosti služiti bivšim predsjednicima Mesiću i Josipoviću kao Višnja Tafra, ili ministrima Kosor i Matiću kao Vesna Nađ. Nažalost, ova kadrovska državna aktivnost neodoljivo miriše na neka skoro zaboravljena partijska vremena zbrinjavanja svojih podobnih i zaslužnih kadrova. Stoga želim u ime ogromnog korpusa hrvatskih branitelja i domoljuba iz Domovinskog rata poručiti čelnicima hrvatske države da je ovaj čin „kadrovskog zbrinjavanja“ izravno podcjenjivanje i ruganje hrvatskih vlasti prema najranjivijim braniteljskim i stradalničkim kategorijama društva. Izgleda da je olako i vrlo brzo zaboravljeno kako je upravo taj braniteljski korpus svojom domoljubnom i demokratskom energijom iznjedrio sadašnju hrvatsku vlast", smatra Moguš, koji sugerira Vladi, ako Nađ i Tafra ne udovoljavaju profesionalnim kriterijima na postojećim radnim mjestima, da ih umjesto u Ministarstvo javne uprave Vlade RH, "prerasporede na Hrvatski zavod za zapošljavanje".

>> Andrej Plenković: Niti je Kovačić nudio ostavku niti je to bila tema razgovora

>> Portret 'zločestog dečka' Mosta: neprimjetan dok ne pobjesni

Komentara 21

RI
rimac444
20:49 14.03.2017.

drugarica Nađ je asistirala matiću u ponižavanju, sramoćenju i mrcvarenju branitelja. Drugarica nje našla shodno ni ljudski da izađe iz Ministarstva kada je tijekom prosvjeda ispred njezinog ureda umrla braniteljica i invalid, gospođa Topalušić. To nagrađivanje takve osobe je jošjoš jedan nož u rane naših branitelja.

RO
Rope22
20:49 14.03.2017.

Istina.Živa sramota.

DU
dubravko.ugor
20:54 14.03.2017.

Što se ovaj pukovnik Moguš buni ? On bi ove dvije drugarice, časne članice partije te supruge i majke bacio na cestu. Pa ne može to tako ! Spominje Moguš hrvatsku sirotinju i nezaposlene ne primjećujući da ove dvije partijskee heroine nisu stoka sitnog zuba koja je navikla na zlo. Ne može se dvije časne uhljebuše koje su cijeli (ne)radni vijek provele na ili uz državno korito, ne može samo tako prepustiti zakonitostima okrutnog kapitalizma. Njih baciti na tržište radne snage je isto što i smrtna presuda. I zato se to ne smije dopustiti jer se partija za svakog svog člana, a naročito onog odanog partiji, uvijek pobrine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije