Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MINISTAR KRATKOG FITILJA

Portret 'zločestog dečka' Mosta: neprimjetan dok ne pobjesni

26.09.2016., Zagreb - U sjedistu HDZ-a poceo je treci krug pregovora o formiranju Vlade izmedju HDZ-a i MOST-a. Ivan Kovacic. Ivan Kovacic.  Photo: Patrik Macek/PIXSELL
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/3
13.03.2017.
u 21:30

Most je morao biti svjestan problematičnog karaktera svog najjačeg čovjeka u Vladi, izlike da ga ne može kontrolirati ne prolaze

Da nije bilo incidenta s tobožnjom ostavkom, gotovo bismo zaboravili da je Ivan Kovačić najviše rangirani mostovac u izvršnoj vlasti. Kovačić je i kao potpredsjednik Vlade i kao ministar uprave potpuno neprimjetan.

Bez reformi

Ne pamtimo da je u ova četiri i pol mjeseca predložio konkretne reformske mjere, a posebice reformu lokalne samouprave. Most je uzlet na nacionalnoj razini prije godinu i pol dana u najvećoj mjeri postigao najavljujući upravo tu reformu, odnosno velike rezove u broju županija, gradova i općina. Kao i rezove i uštede u državnoj administraciji. Reforma je u zadnjoj Mostovoj kampanji za parlamentarne izbore postala zabranjena riječ, a pogotovo kada je riječ o županijama jer se HDZ strogo protivi ukidanju županija. Umjesto da se Kovačić bavi sveobuhvatnim reformama, u resoru su ga dočekale trivijalne i kontroverzne teme, poput spomen-ploča s natpisom “Za dom spremni” u amblemu HOS-a. No ni to ga ne opravdava da je kao potpredsjednik Vlade, a time i formalno najjači mostovac u Vladi, potpuno pasivan. Kovačić je osoba izraženog temperamenta i kratkog fitilja, kao takav se profilirao na lokalnoj razini, a takav politički stil prenio je i na nacionalnu razinu. To je posebno došlo do izražaja kada je dao ostavku na mjesto šefa Kluba Mostovih zastupnika u Saboru iznerviran time što je HDZ u Omišu ponovno za šefa gradske organizacije izabrao Milana Škaričića. Uzrujani Kovačić tada je HDZ-ovcima poručio “‘ko vas j...!”

– Što se mene tiče, daljnja suradnja s HDZ-om na nacionalnoj razini je završena – poručio je tada Kovačić, da bi nakon toga u novoj Vladi HDZ-a i Mosta postao – potpredsjednik Vlade. Izlike da Most ne može kontrolirati Kovačića jer je solo igrač te da u vrhu Mosta nisu imali pojma da će prijetiti ostavkom teško da drže vodu. Ako u Mostu ispočetka nisu bili svjesni Kovačićeva karaktera, dosad su ga već trebali dobro upoznati i pronaći način kako s njim koordinirati suradnju.

Ispričali se Đakiću

Kovačić je s pravom Josipu Đakiću zamjerio uvredu da je povukao podmukli potez kada je u svoje ministarstvo doveo Vesnu Nađ i Višnju Tafru jer su obje zaposlene uz blagoslov Vlade, a Nađ, štoviše, i na molbu HDZ-ova ministra Tome Medveda. Medved je nije htio u Ministarstvu branitelja jer je njezino smjenjivanje traženo tijekom braniteljskog prosvjeda u Savskoj, u kojem je i sam sudjelovao. Međutim, Kovačić je reagirao preburno kada je zbog Đakićevih riječi preko svog savjetnika Ivice Relkovića najavio ostavku. Koliko god bio uvrijeđen, ministar ne smije dovesti u pitanje stabilnost Vlade. Situaciju je vrlo lako mogao riješiti u razgovoru s premijerom. Da je tomu tako, dokazuje i rekacija Vlade, koja je priopćila da je zapošljavanje dviju službenica dogovoreno među ministrima. Da je reagirao preburno očito je postalo jasno i samom Kovačiću, koji je danas na presici kazao da sam nikad nije tražio Đakićevu ispriku. I još se ispričao medijima, oštećenim službenicama pa čak i samom Đakiću!

>> Petrov: Kovačić ima podršku Plenkovića i Mosta. Đakić je ostao sam u neargumentiranom prozivanju

>> Kovačić: Nisam došao da bih lovio vještice i kidao glave nepodobnim službenicama

Komentara 26

QQ
qqriqrac
21:47 13.03.2017.

Portret 'zločestog dečka' Mosta: neprimjetno bedast dok ne skužite da je uistinu sdpovac.

Avatar Anemični guzonja
Anemični guzonja
21:48 13.03.2017.

Trebaš imati obraz kao đon da kao stomatolog pristaneš da budeš potpredsjenik vlade zadužen za upravu. A jedino iskustvo oko uprave je da si lizao biljege kad si vadio putovnicu..biti potpredsjednik vlade i da nisi prozborio jednu suvislu rečenicu, ne samo oko uprave, nego oko bilo čega, u 4 mjeseca je sramotno. I onda ucjenjivanje, kao mala djeca, pa tata Relković treba spašavati malodobnog potpredsjenika. Jadno, sramotno, bijedno..

PA
Patrizzia
22:42 13.03.2017.

Mostovci sa glupim savjetnicima uznemiravaju javnost ! Narodu je dosta mostovih pizdarija .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije