Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 88
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
fascinira amerikance

Huffington Post o Braci: Njegov kult ličnosti nema kult ličnosti

nalslovnica za 14.7 2009.
18.06.2013.
u 18:19

Iako Braco u SAD-u ima mnogo pobornika, poput američkog političara hrvatskog porijekla Dennisa Kucinicha, mnogo je onih koji sumnjaju u njegove iscjeliteljske sposobnosti.

Hrvatski iscjelitelj Josip Grbavac, poznatiji kao Braco, godinama iscjeljuje po Americi, a nedavno je uspio dobiti i trogodišnju vizu O-1. ''Zgoditak'' je to koji je uglavnom rezerviran samo za olimpijske prvake i najbolje znanstvenike. No Braco ga nije ''zaradio'' svjetskim rekordom ili doktoratom nego ''čudotvornim pogledom''. Koliko je fascinirao Amerikance, svjedoči i činjenica da je i Huffington Post odlučio provjeriti tko je taj hrvatski vidovnjak koji se krije iza naziva ''mali brat''.

Bracu je prošlog vikenda u njujorškom hotelu New Yorker na skupu predstavio agent Johnny Pendel, bivši ovisnik o kokainu i agent grupa poput Cream i Allman Brothers Band.

– Jučer sam bio opijen kao nikada prije – kazao je Podell te dodao kako ''osam dolara nije loše'' jer da je za to znao ''prije 30 godina, uštedio bi mnogo novaca''.

No ono što posebno fascinira Amerikance, kojima new age gurua nikada nije nedostajalo, činjenica je da Braco u iscjeljivanju ne koristi ništa osim pogleda. Zaintrigiralo je to i kolumnista uglednog portala koji je otišao posjetiti skup te se uvjeriti kako Braco djeluje.

– Učinkovit je on trgovac. Njegov kult ličnosti nema kult ličnosti, a kažu da radi sve, od smanjivanja tumora do bacanja ljubavnih čini, a da nikoga ne dotakne – napominje kolumnist. Ističe i da većina Bracinih gostiju s njim ne može ostvariti komunikaciju jer on od 2008. ne razgovara ni s kim osim s obitelji i prijateljima. Omogućuje mu to da iscjeljuje što veći broj ljudi. Upravo zbog te osobine 2010. godine poznati američki radijski voditelj Howard Stern zapitao je nije li ''tihi'' iscjelitelj možda mentalno zaostao?

Iako Braco u SAD-u ima mnogo pobornika, poput američkog političara hrvatskog porijekla Dennisa Kucinicha koji ga je prije dvije godine odveo na privatnu turneju po Kongresu i pomogao mu dobiti 0-1 vizu, mnogo je onih koji poput kolumnista sumnjaju u njegove iscjeliteljske sposobnosti.

Naime, do sada nitko nije uspio dokazati da ijedna iscjeliteljska tehnika djeluje, a kritičari tvrde kako su Bracini skupovi organizirani tako da njegovo 10-minutno pojavljivanje pred uzbuđenom publikom djeluje kao placebo efekt. 

 >>Znam koje političare gurui upućuju kako trebaju voditi politiku

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije