Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gaf ili provokacija?

Turistička promocija s porukom: U Hrvatskoj se trati vrijeme

Croatia will waste your time
Foto: Youtube Screenshot
1/2
15.02.2016.
u 19:23

Reakcije s inozemnih tržišta sjajne su, samo na Facebooku post “Croatia will waste your time” namamio više od sto tisuća ljudi, kažu u HTZ-u

“Prije nego što posjetite Hrvatsku trebate znati... U Hrvatskoj ćete tratiti svoje vrijeme”, poruka je u promidžbenom videu uz motive iz naših nacionalnih parkova (u originalu “Before you visit Croatia you should know... Croatia will waste your time”. Jezična nespretnost, koja će odvratiti svakog pametnog gosta ili domišljata konstrukcija koja će izazvati potencijalnog namjernika da vidi o čemu je zapravo riječ? Ovo drugo, uvjeravaju u Hrvatskoj turističkoj zajednici.

U videu koji slijedi nakon provokacije s traćenjem vremena slijedi, naime, rečenica objašnjenja; nacionalnih je parkova toliko da čovjeku treba vremena da se odluči za najdraži. Na sličan način u istom videu, u sklopu kampanje „My Croatian Experience“, promatraču se poručuje i da će ga Hrvatska rastužiti, a u idućim sekundama doznaje da će to biti na dan kad bude morao kući. U HTZ-u kažu da su reakcije sjajne. Na Facebooku, recimo, post je imao doseg iznad 100.000.

– U vrlo konkurentnom okruženju nije jednostavno privući pozornost, ponekad treba posegnuti za originalnim i pomalo provokativnim tehnikama koje su ključne na društvenim mrežama – kaže direktor HTZ-a Ratomir Ivičić.

 

 

 

Dear tourists, #Croatia is #fulloflife, and we will not waste your time. On the contrary, We will save your life! For free! Stay safe! #112 #HGSS

Posted by HGSS - Hrvatska Gorska Služba Spašavanja on Monday, 15 February 2016
 

Before you visit Croatia you should know…Croatia will waste your timeDeciding which of the 8 National parks is your favorite!#CroatiaFullOfNature

Posted by Croatia Full of life on Monday, February 15, 2016

Komentara 20

DI
dinamojavolim1
14:06 15.02.2016.

karolina a da procitas cijeli tekst na reklami?

EN
enresu
14:45 15.02.2016.

Vecernji i jutarnji se opet sramote sa svojim poznavanjem engleskog. "Naime, na stranici 'Croatia Full of life' objavljeno je kako ćete, u prijevodu, u Hrvatskoj izgubiti vrijeme ako je posjetite." "HTZ je očito pokušao napisati da će u Hrvatskoj kvalitetno potrošiti vrijeme, no uz takvo znanje engleskog to im nije baš pošlo za rukom." Poptuno krivo, ali što očekivati od ovih šta dolaze iz SDP-ove škole engleskog Ingrid Antičević.

4M
4mazge
14:34 15.02.2016.

ivane....da zaista si u pravu....ali!.....tako se može pisati ako si skupljč aforizama....pisac....novelist.....slobodnjak....ali ne i djelatnik HTZ-a. Tad treba s najvećim oprezom sročiti slogan i pripaziti da ni slučajno nema dvostruko ili višestruko značenje!.....te ako djelatnik nije sposoban iznjedriti nešto prihvatljivo.....onda se umjesto blamaže odluči potrošiti nešto novaca i pozove se stručnjak....imamo ih!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije