Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 150
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Inicijativa

Kraj dugotrajnog čekanja? Uskoro lakši prelazak granice s BiH

Stara Gradiška: Kolone vozila na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom
Foto: Ivica Galović/PIXSELL
1/9
07.02.2018.
u 13:50

Istodobno s aktivnostima na hrvatskoj strani, radi se na tome da se brži prelazak granice omogući i s bosanske strane, rekao je Josip Jerković

Rješavanje problema dugotrajnog čekanja na graničnim prijelazima s BiH u Slavonskom Brodu, Slavonskom Šamcu i Staroj Gradiški bilo je tema današnjeg sastanka načelnika Policijske uprave brodsko-posavske Antuna Valića s dopredsjednikom Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda Josipom Jerkovićem. Što brži i sigurniji prijelaz za pogranično stanovništvo trebao bi se osigurati uspostavljanjem posebnog traka na granici. Pregovori su u početnoj fazi, a tehnički način na koji će se lakši prelazak granice i ostvariti još nije dogovoren.

– Na području Brodsko-posavske županije živi dobar dio stanovništva koji je silom prilika 1992. godine morao izbjeći iz Bosanske Posavine. Svi su oni hrvatski državljani, kao i dio stanovništva na desnoj obali Save. Mnogi od njih gotovo svakodnevno prelaze granicu i nastojat ćemo pronaći način da im taj prelazak olakšamo – rekao je Valić.

Razgovore o rješavanju ovog problema dopredsjednik RS Jerković nedavno je obavio i s ministricom vanjskih i europskih poslova RH Marijom Pejčinović Burić. Cilj je da se vlasnicima pograničnih propusnica, koji žive neposredno uz granicu (u dubini do pet kilometara) i svakodnevno prelaze iz Hrvatske u BiH i obrnuto, omogući brži i sigurniji prelazak granice.

– Istodobno s aktivnostima na hrvatskoj strani radi se na tome da se brži prelazak granice omogući i s bosanske strane. Naime, u bosanskobrodskoj općini gradit će se kružni tok i zaobilaznica za kamione kojom će se smanjiti gužve na granici – rekao je Jerković.

Pogledajte i što će se promijeniti uvođenjem eura i hoće li sve poskupjeti:

Stara Gradiška: Kolone vozila na graničnom prijelazu s Bosnom i Hercegovinom
1/10

Komentara 9

IG
Igggy
14:07 07.02.2018.

Ovo zanima samo Hercegovce

DU
Deleted user
14:32 07.02.2018.

Nema više viceva o basancima u njihovim redovima nema Joška Jurasa

Avatar sv.ilija
sv.ilija
14:20 07.02.2018.

Jeli još živ drekavac mitološko biće iz Dervente dugo nisi pisao o njemu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije