Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEO

Dodik govorio o neovisnosti Republike Srpske, pogledajte njegovu viziju Balkana!

Foto: screenshot/youtube
1/2
20.11.2017.
u 13:28

Dodik je kazao kako radi "na stvaranju takvog političkog okruženja" kakvo smatra preduvjetom za put RS-a k neovisnosti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je u intervjuu za Deutsche Welle (DW) kako referendum o odcjepljenju entiteta od Bosne i Hercegovine trenutačno nije na dnevnom redu, ali je dodao kako očekuje stvaranje stvaranju uvjeta u kojima bi plebiscit bio moguć.

"Mi nismo pustolovi, kako nas mnogi predstavljaju. Nismo ni zaglupljeni nacionalisti. Ja razumijem da za ostvarivanje takvih elemenata morate stvoriti politički okvir i političko okruženje, da se napravi dovoljan kvantum prakse u okruženju i u Europi i, naravno, da to bude barem djelomice prihvaćena stvar", kazao je Dodik u razgovoru koji je u ponedjeljak objavljen na mrežnim stranicama DW-a uz napomenu kako je riječ o intervjuu snimljenom u listopadu, poslije eskalacije sadašnje političke krize u BiH prouzročene različitim izjavama političkih lidera oko statusa RS-a, mogućeg rata i priznanja neovisnosti Kosova.

Dodik je kazao kako radi "na stvaranju takvog političkog okruženja" kakvo smatra preduvjetom za put RS-a k neovisnosti.

Ustvrdio je kako u ovom trenutku odcjepljenje RS nije na dnevnom redu nijednog tijela vlasti u tom entitetu iako je jasno da se o tome nagađa i razmišlja.

Dodik nije propustio priliku da BiH još jednom označi kao "propalu državu" u kojoj Srbi ne vide svoju budućnost pa ona stoga ne može ni opstati.  To smatra podlogom i za svoje "snove" o neovisnosti RS.

"Da imam u promilima šansu, ja bih to (referendum o neovisnosti) održao", kazao je Dodik.

Komentirajući upozorenja kako bi to izazvalo rat, uključujući i takve najave člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Dodik je kazao kako bi silom odgovorio na takve pokušaje.

"Mi ovdje (u RS) imamo policiju koja je brojčano jača i spremnija i motiviranija. Drugo, svaka intervencija u RS iz Sarajeva definitivno bi ojačala tu vrstu priče. Ovo nije Španjolska", izjavio je Dodik.

Pogledajte video skidanja HOS-ove ploče:

Komentara 164

Avatar Kokodrilo
Kokodrilo
13:13 20.11.2017.

Ne cudim se, stovise odobravam Dodiku i RS-u njihovu namjeru da raskrste zauvijek sa Bosancima. Nece me iznenaditi ni ako Turska uskoro odyebe lazljivog i nahatog Baliju. Hrvati u Bosni trebaju stati uz Srbe i istodobno traziti istu samostalnost koju i Srbi traze.

TO
tolitol
13:43 20.11.2017.

BiH je Jugoslavija u malom. Hrvatske i srpske dijelove treba pripojiti matičnim državama, a bošnjačke muslimanime "osamostaliti". BiH je propala država, a Federacija je postala instrument za bošnjačku dominaciju nad tamošnjim Hrvatima. Ako nije uspjela jedna kulturno i civilizacijski kompatibilna Čehoslovačka, tada sigurno neće ni jedna BiH u kojoj se ne zna ni tko pije ni tko plaća.

IL
ilijan1a
13:57 20.11.2017.

Zbog čega Hrvatski mediji i pojedini Hrvatski političari izbjegavaju riječ Nezavisnost?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije