Naslovnica Vijesti Hrvatska kakvu trebamo

Brendiranje Hrvatske: Predsjednica donosi viziju nove vanjske politike

Prva takva konferencija, koju smo organizirali 20. ožujka ove godine u hotelu Esplanade, bila je jedinstvena
28. svibnja 2017. u 20:53 20 komentara 3952 prikaza
Foto: VL
Pogledajte galeriju 1/6

U želji da potaknemo raspravu i ponudimo rješenja za najvažnije probleme našega društva, Večernji list kao najutjecajnija medijska kuća pokrenuo je konferenciju pod nazivom “Hrvatska kakvu trebamo”.

Sanja Putica i Boris Jokić Hrvatska kakvu trebamo Jokić: Hrvatska ima jedinstvenu priliku. Putica: Reforma će ići dalje

Prva takva konferencija, koju smo organizirali 20. ožujka ove godine u hotelu Esplanade, bila je jedinstvena: okupila je cijeli državni vrh i više od 400 sudionika. Na njoj je deset vodećih stručnjaka – Anđelko Akrap, Boris Jokić, Dragan Lozančić, Pero Maldini, Goran Buturac, Goran Granić, Davor Škrlec, Katarina Miličević, Božo Skoko i Ivo Lučić – iznijelo presjek stanja i moguća rješenja u deset najvažnijih područja: demografiji, obrazovanju, nacionalnoj sigurnosti, političkom sustavu, poljoprivredi, energetici, ekologiji, turizmu, imidžu zemlje te odnosu prema prošlosti.

Osim toga, na konferenciji smo organizirali čak sedam panel-diskusija u kojima je sudjelovalo nekoliko desetaka stručnjaka. Potom, 4. svibnja ove godine, organizirali smo tematsku konferenciju posvećenu obrazovanju i digitalnoj budućnosti. Na njoj su izlagali istaknuti stručnjaci: Boris Drilo, Boris Jokić, Tome Antičić i Pero Lučin, a u tri panel-diskusije svoju viziju obrazovanja i digitalne transformacije ponudilo je dvadesetak stručnjaka. Sutrašnja konferencija, posvećena brendiranju Hrvatske, bit će novi Večernjakov doprinos izradi strategije za modernu Hrvatsku.     

 | Autor : VL Foto: VL

U sutrašnjem broju još pročitajte:

- Problemi o kojima EK i Vlada šute

- Anka Mrak Taritaš: I HDZ-ovci će glasati za mene, ali HNS neće podržati ovu Vladu

- Napokon bolja briga za teško bolesne

- Drač kao unosan posao

'Hrvatska kakvu trebamo' Ne smijemo dati da nas drugi ‘etiketiraju’ Hrvatska kakvu trebamo Hrvatska kakvu trebamo 'Naša kultura, način života i svjetonazor su nešto najvrjednije što imamo' Hrvatska kakvu trebamo Hrvatska kakvu trebamo 'Moramo biti spremni ili ćemo nestati. Stvarno nemamo izbora'
Zdravstveno osiguranje
Koliko košta zdravlje u 2019. i kako izbjeći duge liste čekanja

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar Becarina
  Becarina:

  Iako nema velike ovlasti predsjednica je gomilu toga pokrenula i popravila u drzavi, vratila narodu nadu u bolje sutra.

 • Avatar opasnalisica
  opasnalisica:

  Nasa kraljica je neumorna radi 24 sata na dan, nije kao dva bivsa predsjednika koje narod brzo ,zaboravio niko ih ne spominje.

 • klasika:

  Gđa Mrak je prošle godine uključila u "brendiranje" Hrvatske kao zemlje u kojoj buja ustaštvo. Na pitanje Togonala da navede primjer, nije znala što bi odgovorila. Toliko o HNS-ovim kandidatima.