Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOKAIN U ŽELUCU

Hrvati 'mazge za drogu' uhićeni u Paragvaju

droga (1)
abc.com.py
15.01.2011.
u 19:47

Dvojica Osječana uhićeni su u Paragvaju dok su u želucima pokušavali iznijeti kokain iz zemlje

– Nisam se još čula sa sinom i ne znam je li živ ili je mrtav – kratko nam je rekla majka Osječanina Mirka Novakovića (20), koji je sa sugrađaninom Domagojem Toblerom (21) uhićen u četvrtak u Paragvaju zbog šverca kokaina u želucu.

Službena obavijest o uhićenju dvojice mladih Osječana trebala je jučer do večeri po našem vremenu stići na adresu hrvatskoga konzularnog predstavništva u argentinskom Buenos Airesu.

– Ta informacija bit će proslijeđena potom ministarstvu pravosuđa te unutarnjih poslova za daljnja postupanja – objašnjava Berislav Živković iz MVP-a. Službena obavijest nije stigla ranije zbog vikenda.

Potragu za Novakovićem osječka je policija u međuvremenu obustavila. Njegov su nestanak prijavili zabrinuti roditelji u subotu jer im se nije javljao. Kad je 4. siječnja odlazio od kuće, Mirko je roditeljima rekao kako je našao posao u Zagrebu. Dva dana poslije s prijateljem je Toblerom kročio na paragvajsko tlo.

Dvojac koji je s drogom “pao” u dalekom Paragvaju i dalje je glavna tema u Osijeku.

– Je l’ im to trebalo? Kako je sada njihovim roditeljima! Ali sami su odabrali svoj put – komentirala je jedna mještanka osječkog prigradskog naselja Višnjevca, u kojem živi Novaković.

Mladiće brani paragvajski odvjetnik kojega su sami angažirali. Nisu prihvatili branitelja po službenoj dužnosti na kojega su imali pravo. Iz Toblerova je probavnog trakta, podsjetimo, izvađeno 25 kapsula sa 350 grama kokaina. Novakoviću su laparoskopski kroz usta izvukli šest kapsula.

Komentara 30

BU
buck
06:16 16.01.2011.

ok ovo se moze desit svakom neopreznom turistu ako neides namjerno pociniti kazneno dijelo putujes u zemlju gdje je uzgoj narkotika povecan dobro pazi skim razgovras na ulici kog pitas za direkcije i cak taxi sluzbe su upletne u kojee kakve nelegalne radnje dovoljno je da ti uzmu putovnicu da bi te prisilili na nesto ako ti se desi da ti uzmu putno isprave idi do prve policiske posade jer nagovorit se neces uspjet sa kriminalcima osim da napravis nesto za njih

TO
Tomac
03:43 17.01.2011.

Po minusima izgleda da je Brankov mali...

TO
Tomac
13:55 16.01.2011.

Jel ovaj s cvikama u kosi Brankov mali? Liči mu, a i pametan na ćaću....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije