Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi termin 1. srpnja

HRT otkazao sučeljavanje Plenkovića i Bernardića: Jedan je kandidat odbio

Plenković i Bernardić
Foto: PIXSELL
15.06.2020.
u 12:38

U službenoj kampanji održat će sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati, no tada više neće moći sučeliti samo dva kandidata, Bernardića i Plenkovića već će na sučeljavanje pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejting prelaze 4 posto

HRT je otkazao sučeljavanje između lidera dvaju najvećih političkih stranaka, Andreja Plenkovića i Davora Bernardića, koje se trebalo održati 16. lipnja.

HDZ je potvrdio dolazak Andreja Plenkovića na sučeljavanje, no Davor Bernardić sučeljavanje u pretkampanji je odbio.

HRT je stoga zbog nedolaska jednog kandidata otkazao emisiju najavljenu za 16. lipnja 2020.  

– Hrvatska radiotelevizija bila je svjesna da od 17. lipnja nastupaju izborna pravila prema kojima sučeljavanje lidera dviju najvećih stranaka u Hrvatskoj na HRT-u neće biti moguće realizirati u pretkampanji.  Upravo zbog toga, tj. poštivanja izbornih pravila u  kampanji, HRT kao javni servis (a u skladu s uobičajenom praksom većine europskih javnih televizija) uputio je poziv za sučeljavanje u pretkampanji dvojici najizglednijih premijerskih kandidata, Davoru Bernardiću i Andreju Plenkoviću, kako javnost ne bi bila zakinuta za ovakvu debatu. Podsjećamo da je HRT na zadnjim parlamentarnim izborima 2016. godine u pretkampanji organizirao sučeljavanje tadašnjih premijerskih kandidata Zorana Milanovića i Andreja Plenkovića, na koje su se odazvala obojica – priopćeno je s HRT-a.

Naveli su kako će u službenoj kampanji održati sučeljavanje 1. srpnja u 20 sati, no tada više neće moći sučeliti samo dva kandidata, Bernardića i Plenkovića, već će na sučeljavanje pozvati predstavnike političkih grupacija koje prema anketi HRejting prelaze 4 posto.

VIDEO Andrej Plenković i Davor Bernardić najizgledniji kandidati za hrvatskog premijera

Komentara 15

KN
Kneginja
12:59 15.06.2020.

Napokon jedna mudra odluka od Bere. Kad nemas sta pametno za rec, otkazi javni nastup na TVu

JO
JOHNNY
13:00 15.06.2020.

Nakon NU2 i ja bi se bojao suceljavanja s Plenkijem

HA
harpot
13:37 15.06.2020.

Onaj tko se boji izravnog sučeljavanja sa prvim rivalom na mjesto predsjednika vlade RH, nije dorastao toj funkciji. Nastupati u medijima i pljuvati na suparnike koji ti ne mogu odgovoriti na izrečene laži je kampanja bez pokrića. Nadam se daa narod prepoznaje populiste i ne daj Bože da nam takvi vode državu. Isto tako, za primjetiti je da jedan dio javnih medija upravo podupire takav tip kandidata i pitam se da li su oni za dobrobit ove naše države.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije