Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Hrabra Irena Ivić: Svatko bi tako postupio. Brat: Plakao sam, ponosan sam na sestru

Do 2005. godine povremeno je bila u Americi, nije dobro poznavala jezik, a zelenu kartu dobila je na – lutriji
11. siječnja 2019. u 13:40 28 komentara 14280 prikaza
Irena Ivić
Foto: Milwaukee County Transit System

Kada sam ugledala dijete kako bosonogo trči, ni o čemu drugom nisam razmišljala, samo kako da ga stignem i uhvatim, rekla je Irena Ivić, koja je spašavanjem djeteta s ceste postala junak Milwaukeeja.

Pljačka sata i prstena Vlasnik draguljarnice VIDEO Pogledajte kako je u nekoliko sekundi ostao bez skupocjena sata i prstena

Žena podrijetlom iz Srbije vozeći autobus primijetila je bosog dječaka kako hoda ulicom i spasila ga. Ispostavilo se da je dječakova majka, inače iz Mjanmara, nakon poroda imala PTSP zbog rata i nije ni primijetila da je dijete nestalo.

Pogledajte video:

[video: 28750 / ]

– Rukom sam pokazala znak autu koji mi je išao ususret da stane, a ja sam zgrabila dijete i unijela ga u autobus. U tom trenutku se nisam sjetila da skinem svoju jaknu, da ne bih gubila vrijeme, već mi je u autobusu putnica dala jaknu. Ono je, kada se ugrijalo, zaspalo na mojim grudima – rekla je Irena, prenosi portal Prokuplje na dlanu.

Zbog ovog čina gradske vlasti priredile su joj prijam u znak zahvalnosti, no ona sama smatra da nije učinila veliko djelo jer bi, kaže, svatko tako postupio.

Pljačka hotela S njom nema šale VIDEO Pogledajte kako je djelatnica hotela otjerala pljačkaša

–I ja sam majka i kao i svakog uvijek me potresu ove situacije. To je prirodna emocija koja se ne može sakriti – kaže skromno.

Irena je u Prokuplju na jugu Srbije radila kao odgojiteljica, no trbuhom za kruhom krenula je u inozemstvo. Do 2005. godine povremeno je bila u Americi, nije dobro poznavala jezik, a zelenu kartu dobila je na – lutriji. Prvo je vozila kamion pa školski autobus, a na kraju dobila je posao u javnom prijevozu.

– U Srbiji moja sestra čak nije ni vozila. Onda je, kada je otišla odande, morala između ostalog i to naučiti. Kada sam vidio što je učinila i gledao snimku, plakao sam. Zaista je dirljiva ljudska priča u kojoj je netko meni blizak pokazao humanost i ljudskost – rekao je njezin brat Dejan Drobnjak, koji objašnjava da je Irena uvijek bila borac i humanist.

– Ponosan sam na svoju sestru – poručuje.

Pogledajte i video borca koji je zaustavio muškarca koji je tukao ženu u Sarajevu:

[video: 28612 / ]
Vrtovi Hrvatske
Vrtovi Hrvatske
100% domaće voće i povrće sad je svima dostupno!

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar magarac.jozo
  magarac.jozo:

  Tako bi postupila većina ljudi.... a možda i ne bi.. jer- kod nas je sustav toliko izvitoperen da bi nekog zetovca koji bi ovako pokupio dijete nevladine udruge vjerovatno optužile za pedofiliju... a i na križanjima, npr Vukovarske i Heinzlove ... prikaži još! često se mogu vidjeti bosonogi romčići... hmmm ipak je ljepši izraz cigančići.... koni prose oko zaustavljenih vozila.....

 • marko.badoo:

  Irena svaka čast. Mnogi su ameri sigurno protutnjali ne želeći zabadati nos u tuđe probleme. Mnogi bi i pomogli ali ti jesi i zato budi blagoslovljena

 • Avatar YUKA1962
  YUKA1962:

  Irena! Svaka ti čast, i mislim da ljudi sa ovih "naših prostora", to bi isto napravili !!!!!!!