Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 8
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova teorija

Homoseksualnost se prenosi s majke na sina i s oca na kćer?

homoseksualci
Press Association/PIXSELL
12.12.2012.
u 18:12

Znanstvenici iz američkog Nacionalnog instituta za matematičke i biološke sinteze dali su natuknuti da homoseksualnost ima epigenetsku, a ne genetsku povezanost

Prema najnovijoj teoriji homoseksualnost se "prenosi" kroz generacije s majke na sina i s oca na kćer, piše Salon..

S evolucijskog stajališta, homoseksualnost je osobina za koju se ne bi očekivalo da se razvija i egzistira prema Darwinovoj "prirodnoj selekciji. I prijašnje studije su pokazale da homoseksualnost "egzistira" u obiteljima, zbog čega su mnogi znanstvenici pretpostavili da postoji "gen" zbog kojeg se nekim ljudima sviđaju osobe istog spola.

"Gen za homoseksualnost" nikada nije pronađen

No, "gen za homoseksualnost" nije nikada pronađen. Znanstvenici iz američkog Nacionalnog instituta za matematičke i biološke sinteze dali su natuknuti da homoseksualnost ima epigenetsku, a ne genetsku povezanost.

Ključ za ovo istraživanje su epi-oznake, koje kontroliraju kako će se geni izraziti. Znanstvenici su otkrili "specifične seksualne epi-oznake koji obično ne prelaze s generacije na generaciju te znaju biti izbrisane, ali mogu voditi i do homoseksualnosti kada se prenesu s oca na kćer i s majke na sina".

Zaključak je da lezbijka tu osobinu najčešće dobije od oca, dok će homoseksualci to naslijediti od majke. Ova zanimljiva teorija još uvijek je provjerena samo na biološkim i matematičkim modelima, a još se mora provjeriti i na ljudima. Dok se ne potvrdi, ostaje samo zanimljiva teorija.

>>Patrijarh Irinej: Homoseksualnost je bolest i tim ljudima treba pomoć

Komentara 17

OB
-obrisani-
19:44 12.12.2012.

A sifliis, gonoreja i ostale spolne boleštine koje se prenose među heteroseksualnim partnerima ti se ne gadi? ________ Ma i to naravno, nemožeš sve nabrojati koliko toga ima i smradove i kakača...

DM
dexter_morgan
18:42 12.12.2012.

a jeste pametni vi sjeverozapadni kapetani amerike nikad niste čuli da ima oženjenih pedera i udatih lezbijki pa, mislim da ih je više takvih, nego onih koji otvoreno žive kao gej

Avatar sjeverozapad
sjeverozapad
18:52 12.12.2012.

dexter-dali si ti oženjen?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije