Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
može utjecati na zdravlje

Hladni val u Hrvatskoj: Izdano upozorenje, trajat će danima

Hladno jutro na riječkoj tržnici
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
1/3
07.02.2023.
u 09:22

Hladni val na Jadranu nastavit će se i idućih dana, ponešto oblačnijih u odnosu na utorak, a vrlo slabe oborine bit će moguće uglavnom na otvorenom moru, i to ponajprije u srijedu

Danas će u Hrvatskoj biti sunčano uz malu, u unutrašnjosti ponegdje umjerenu naoblaku. Vjetar uglavnom slab sjeveroistočni i sjeverozapadni, duž obale umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura od -2 do 3 na kopnu te od 4 do 9°C na moru.

DHMZ objavio je upozorenje na hladne valove koji mogu djelovati na zdravlje.

Foto: DHMZ

"Hladno vrijeme nastavlja se pa na kopnu zbog duljeg niza dana s najnižom temperaturom i ispod -5°C postoji upozorenje na hladni val koji može djelovati na zdravlje. Pritom će i dalje prevladavati suho, uz dosta sunčanih sati, a povremeno umjeren sjeveroistočnjak bit će češći do četvrtka. Na Jadranu će i dalje mjestimice puhati jaka i olujna bura. Stoga treba računati na daljnja ograničenja u prometu, kao i na nastavak neuobičajeno hladnih noći, a u drugoj polovini tjedna dnevna temperatura porast će na prosječne vrijednosti za doba godine", prognoza je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a za HRT.

I u nastavku tjedna razmjerno hladno

"Hladni val će se na Jadranu nastaviti i idućih dana, ponešto oblačnijih u odnosu na utorak, a vrlo slabe oborine bit će moguće uglavnom na otvorenom moru, i to ponajprije u srijedu. Bura će još u srijedu i četvrtak biti često olujna, a u petak će značajnije oslabjeti. U unutrašnjosti do petka uglavnom suho i hladno. U srijedu će prolazno biti povećane naoblake, a zatim u četvrtak i petak ponovno pretežno sunčano. Puhat će većinom slab do umjeren sjeveroistočni vjetar", prognozirao je mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Dron snimio katastrofalne posljedice potresa u Siriji

Ključne riječi

Komentara 1

SA
sasha68
09:26 07.02.2023.

prije 10tk godina bilo i po -24 i niko nije dizao frku, sad vam je 1 u plusu-hladni val??

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije