Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VEČERNJI TV

Mislav Herman o Možemo: Tu je riječ o opasnim ljudima s vrlo opasnim namjerama

Dan nakon potresa u Petrinji i okolnim selima
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
1/3
11.10.2021.
u 10:07

U zagrebačkoj organizaciji stranke traje izborna kampanja u kojoj HDZ-ovci trebaju odlučiti tko će ih voditi sljedeće četiri godine

Zbog događaja u Zagrebačkom holdingu HDZ je zatražio hitno sazivanje Gradske skupštine. Istodobno, u zagrebačkoj organizaciji stranke traje izborna kampanja u kojoj HDZ-ovci trebaju odlučiti tko će ih voditi sljedeće četiri godine. O tim temama razgovarali smo s Mislavom Hermanom, aktualnim predsjednikom zagrebačkog HDZ-a koji se natječe za još jedan mandat. Emisiju je vodila novinarka Iva Boban Valečić. 

Događaji u Zagrebačkom holdingu 

"Zabrinuti smo zbog svega što se događa u Gradu Zagrebu. Mi smo odgovorni prema našim biračima, ali i biračima platforme Možemo. Oni traže neke odgovore. Vjerujemo da su i oni šokirani. Ne očekujemo da će se izvanredna sjednica održati jer rokovi su takvi", kazao je Herman o hitnom sazivanju Gradske skupštine zbog situacije u Holdingu .

"Mi ćemo na sljedećoj redovnoj sjednici tražiti točku dnevnoga reda s temom Zagrebačkog holdinga", dodao je. Za ovu situaciju opravdana je izvanredna sjednica Gradske skupštine, dodao je.

"Mislili smo da se radi o početnom nesnalaženju jer naš gradonačelnik nema iskustva. Ja bih volio da on javnosti, pa i nacionalnoj javnosti, pokaže radnu knjižicu. Vidjeli smo da tu ima i pogodovanja. Pogodovanja kako svojim članovima tako donatorima i bliskim ljudima platforme Možemo. Tu je riječ o opasnim ljudima s vrlo opasnim namjerama", kazao je Herman.

Rekao je da ne zna hoće li tu biti kaznenog postupka.

"Grad apsolutno ne funkcionira otkad je platforma Možemo preuzela odgovornost za upravljanje gradom. Pozivam Tomaševića da žrtvuje svoj imidž u svrhu normalnog funkcioniranja Grada Zagreba", kazao je Herman. "Zagreb je funkcionirao prije godinu dana, sad ne funkcionira. Mi pozivamo gradonačelnika ako postoje kosturi, nepravilnosti u ormaru, da se sve prijavi nadležnom institucijama. Sve ono što smatrate da nije rađeno po zakonu molimo vas da prijavite", rekao je Herman. 

"Problem je da su to ljudi bez ikakvog radnog iskustva, ne znaju kako je doći ujutro na posao. Platforma Možemo obećavala je različite stvari. Ja sam Zagrepčanin, dinamovac, meni nije drago da je ovako. Mi sada vidimo da su birači prevareni jer Tomašević nema kvalitetnih kadrova", kazao je.

Rekao je da HDZ ima kvalitetnih kadrova. 

"Mi smo bili programski partneri Bandiću u Gradskoj skupštini. Za sve je bio odgovoran Bandić sa svojom ekipom. Kada smo uvidjeli da nešto nije dobro, nismo glasali. GUP nije prošao jer naši zastupnici nisu dignuli ruku. Zbog ostavke Prgometa ja sam postao predsjednik. Naš amandman, naš program je bio remetinečki rotor. Nismo mi bili samo slijepi dizači ruku, nije to tako bilo. Što se tiče proračuna, upozorili smo na problem. Imate transkripte naših izlaganja u GS-u. No, rekli smo da će biti potreban rebalans i da nećemo izazvati financijsku krizu pet mjeseci prije izbora", kazao je Herman. 

"Do kada ćemo se vraćati u povijest, je li alibi da se članovi Holdinga biraju mimo natječaja. Što bi bilo da je HDZ imao odgovornost da vodi Zagreb i da se ovo događa. Kako bi Tomašević reagirao? Vjerojatno bi ispred Skupštine otvorili šatorsko naselje", dodao je. 

Utrka za šefa zagrebačkog HDZ-a

Hermanov protukandidat Pavo Kostopeč također se bori za predsjednika HDZ-a Grada Zagreba.

"O svom protukandidatu sve najbolje i ja o njemu neću reći ni jednu jedinu riječ", kazao je o utrci za šefa zagrebačkog HDZ-a. "Mi sve rješavamo unutar kuće", dodao je Herman. Smatram da se ova utakmica vodi za naše članove", kazao je.

"Ja sam član stranke 25 godina. Nema stranačke stepenice koju nisam prošao", dodao je Herman."Ja sam iz baze došao, mene baza pozna, ja sam uistinu dijete zagrebačkog HDZ-a. Nema tu priče da sam nametnut", dodao je. 

"Ako ja jesam favorit naše stranke, meni je to izuzetna čast", kazao je. 

"Zagrebačkom HDZ-u trebaju izmjene. Planiramo još više otvoriti se mladima. Smatramo da je dodatna sinergija mladih i starih članova donijeti kvalitetu. Otvoriti još širi put mladima. Kod HDZ-a djeluje veliki broj stručnih odbora. Pojačat ćemo rad tih odbora i ubacivati nestranačke ljude", kazao je Herman.

Kazao je da ne želi uopće govoriti o svom protukandidatu. Dodao je da će vjerojatno doći do sučeljavanja s Kostopečom.

Komentara 82

DR
DrugZoka
10:12 11.10.2021.

Novouhljebi nemožemo postaju agresivni

DU
Deleted user
11:44 11.10.2021.

Što su se TTjci uspalili. Hajd' nešto radite, a manje tipkajte.

Avatar Idler
Idler
12:12 11.10.2021.

Ja sam Zagrepčanin 🤦‍♂️ Prije sveg Zagrepčan (il Agramer il čak seljački Zagrepčanec) se nigdaj nebu predstavil kak -in ! Ostalo je manje-više točno i pokaziva jen dublji i tragičniji problem naše demokracije. Puk češće glasa "protiv" il "iz inata" neg za ovo il ono !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije