Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 42
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
oštar javni dijalog

Ministar Hasanbegović komentirao objavu premijera Oreškovića na Facebooku

Zlatko Hasanbegović
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
16.02.2016.
u 21:52

- On se obraća cijeloj hrvatskoj javnosti, političarima da pridonesu stvaranju ozračja snošljivosti i razuma u hrvatskoj politici jer to je zapravo najvažnije ovoj Vladi kako bi ostvarila svoje temeljne zadaće- rekao je Hasanbegović

Ministar kulture Zlatko Hasanbegović  komentirao je jučerašnju objavu premijera Tihomira Oreškovića na Facebooku.

Podsjetimo, premijer je jučer na toj društvenoj mreži, između ostalog, napisao da dijalog u hrvatskom javnom prostoru postaje sve oštriji i poručio da ne smijemo zaboraviti našu prošlost, ali bolja budućnost mora biti naš cilj.

– Očekujem od svih sudionika javne komunikacije da im tolerancija prema sugovorniku, činjenice i istina budu polazište s kojeg će voditi rasprave – objavio je Orešković.

- On se obraća cijeloj hrvatskoj javnosti, političarima da pridonesu stvaranju ozračja snošljivosti i razuma u hrvatskoj politici jer to je zapravo najvažnije ovoj Vladi kako bi ostvarila svoje temeljne zadaće- rekao je Hasanbegović, prenosi HRT.

Na pitanje misli li da se Orešković obraća i članovima Vlade, Hasanbegović je kazao da se obraća svima i da članovi Vlade u potpunosti dijele stajališta predsjednika Vlade. 

Upitan je li Orešković nečime nezadovoljan Hasanbegović je rekao da ne. 

- Mislim da je on govorio načelno vezano uz jedno društveno ozračje koje šteti u prvom redu Vladi, ali i hrvatskom društvu - dodao je ministar kulture.

>> 'Oreškoviću savjetujem da se bavi onime što bi mu trebao biti posao, a ne da dijeli lekcije iz bontona'

>> 'Dijalog postaje sve oštriji i sve je manje tolerancije u Hrvatskoj. A mene građani zaustavljaju i imaju egzistencijalna pitanja'

Komentara 18

Avatar Idler 3
Idler 3
22:11 16.02.2016.

Štovani ministre, već sam jenput napisal, projdite se šupljih rasprava s bivšima. Okrenite se svojem poslu i još jače odrežite s jasli sve te uhljebničke i ništ-koristi čuvare morala i revolucije. Posla ima dost, i preveć, treba ispravit puno tog kaj je na hero nasađeno. Želim vam sreće i uspjeha u radu.

KU
kunigunda
22:25 16.02.2016.

nedajte se uvlačiti u jalove rasprave s orjunašima i petokolonašima zorana milanovića nisu dostojni toga radite svoj posao i šutite za svoj posao odgovarate predsjedniku vlade i hrvatskom narodu samo naprijed režite nepotrebno dajte svoj doprinos hrvatskoj kulturi koju suu su gazili 15 godina od kada su orjunaši i jugovići na vlasti

BA
bakulušić
22:55 16.02.2016.

Gospodine ministre, ne spominjite istinu i činjenice jer neki tada burno reagiraju i kažu da Vi vršite reviziju povijesti. Neka arhivi sve kažu a Vi ih dobro čuvajte.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije