Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zaiskrilo na sučeljavanju

Hasanbegović: Cijeli ešalon Možemo moj je lijes držao pred Ministarstvom. Benčić: Vi ste u 1945.

Igor Peternel, Sandra Benčić, Zlatko Hasanbegović
PIXSELL
27.05.2021.
u 09:53

Na pitanje što će građani dobiti ako platforma Možemo dođe na vlast, Benčić je rekla: "Promjenu modela upravljanja Zagrebom."

Gosti Hrvatskog radija bili su jutros Sandra Benčić iz platforme Možemo i Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta. Kampanja stožera Domovinskog pokreta usmjerena je na to da se plasiraju laži i da se blati pojedince koji su uključeni u kampanju platforme Možemo, kazala je Sandra Benčić.

– Mi svaki dan imamo konferencije za novinare u drugom zagrebačkom kvartu na određenu temu, za koje smatramo da će biti ključne kada preuzmemo upravljanje Zagrebom. Svaki dan pokušavamo razgovarati o sadržaju upravljanja. Međutim, s druge strane ne postoji želja ni volja da se argumentirano razgovara o sadržaju, o programu za Zagreb. Gospodin Škoro nekoliko puta predbacivao nam je što stalno vraćamo priču na komunalne programe, a radi se o komunalnim problemima, o lokalnim izborima i trebali bismo razgovarati o tome što muči građane ovog grada i kako to riješiti – rekla je.

Zlatko Hasanbegović iz Domovinskog pokreta odgovorio je da je kampanja uobičajena i specifična u odnosu na sve kampanje u povijesti hrvatskog parlamentarizma. – Kao što su i strani mediji primijetili, odvija se u uvjetima potpune medijske dominacije i favoriziranja jednoga kandidata. S druge strane – demonizira se politička platforma koja se suprotstavlja tom kandidatu i koja u gotovo nemogućim uvjetima medijske dominacije pokušava demistificirati neobaviještenoj hrvatskoj javnosti ključne činjenice o genezi i nastanku i dalekosežnim skrivenim ideološkim ciljevima, koji nemaju veze s komunalnom problematikom, a koje stoje iza platforme Možemo – rekao je.

– Sam gospodin Hasanbegović, kao i gospodin Škoro, jasno su rekli da u našem programu piše koje su naše vrijednosti. Mi smo zeleno-lijeva platforma, mi se zovemo zeleno-lijeva koalicija i jasno je koje vrijednosti zastupamo. Mi to nismo nikada skrivali, mi smo se tako nazvali – istaknula je Benčić. Dodala je kako se proteklih dana kao ekskluziva predstavljaju financijski izvještaji udruga u kojima su neki pojedinci bili zaposleni. – Ti izvještaji prikazuju se kao da je to nešto što je bilo skriveno. Radi se o financijskim izvještajima organizacija civilnih društava koji se svake godine objavljuju na web stranicama i koje svaka osoba može naći. Želi nas se dovesti u situaciju da se branimo što smo uspješno, za male plaće, iz EU fondova osigurali milijune kuna za socijalne usluge za građane i to za one usluge koje država nikad nije pružila – dodala je.

Hasanbegović se dotakao svoje ministarske funkcije i kazao da on nije glumio mimozu, već je preuzeo odgovornost za svoje postupke dok su ga napadali.  – Cijeli ešalon Možemo moj je lijes držao pred Ministarstvom kulture, a sada glume janjad koja je zaokupljena pitanjem biciklističkih staza i razvrstavanjem otpada – kazao je Hasanbegović. 

– Žao mi je što gospodin Hasanbegović i gospodin Škoro žive u vremenu i žive politiku gdje je jedino bitno detektirati unutarnjeg i vanjskog neprijatelja i koristiti se metodama podmetanja. U pravu ste. Ova borba možda nije fer jer se mi borimo u 2021. s problemima koje građani imaju danas, a vi ste u 1945. s problemima i metodama koje više nikome nisu zanimljive ni relevantne –rekla je Benčić.

Na pitanje što će građani dobiti ako platforma Možemo dođe na vlast, Benčić je rekla: – Promjenu modela upravljanja Zagrebom. Objasnila je kako idu na ozbiljno restrukturiranje Gradske uprave i Holdinga.

– Prvi cilj je napraviti reviziju financija i Holdinga i Gradske uprave kako bismo ustanovili stvarno stanje. Povećati kvalitetu i dostupnost usluga, povećati transparentnost svih procesa, digitalizirati procese kako bi građanima sve usluge bile dostupnije, ulagati u obnovu Zagreba i pripremu projekata za Fond solidarnosti – povući sredstva za obnovu vrtića, škola i obrazovno kulturne infrastrukture – istaknula je. – Cilj nam je da do kraja ovog desetljeća Zagreb prođe zelenu transformaciju, uhvati korak s europskim metropolama i postane zeleni, otvoreni i transparentniji grad.

Hasanbegović je rekao da se izborom Škore za gradonačelnika u Zagrebu sprečava mogućnost uspostave apsolutne vladavine "jedne interesno klijentelističke mreže" koja se "preko različitih floskula i dosjetki i dobro naučenih fraza, a iza kojih se krije jedno ideološko sektaštvo i uskogrudnost, skriva u pojmove zelene preobrazbe". Benčić je rekla kako ne vjeruju da će Škoro biti izabran za gradonačelnika i da to pokazuju zadnje ankete.  Hasanbegović je pozvao građane da izađu na izbore i da spriječe da grad Zagreb postane "bankomat-plijen jedne koruptivno interesne hobotnice koja se desetljećima rađala i napajala javnim novcem".

Komentara 49

DU
Deleted user
10:11 27.05.2021.

Škoro da je zapjevao ispod zastava sa srpom i čekićem imao bi jednaku medijsku izloženost i ankete bi bile ujednačene. Ne vraća nas Domovinski pokret u 45. nego upravo aktivistička ekipa matule, borićke, milutina kekina, okupljena ispod zastava sa srpomm i čekićem, petokrakom, pljeskanjem i pjevanjem zločincu brozu! Mi znamo što se zbilo 45. u Zagrebu! Ne ponovilo se ni jednom narodu!

Avatar Barba
Barba
10:04 27.05.2021.

Najviše me smeta sintagma "civilno društvo". Da li to znači da svi oni koji nisu članovi udruga civilnog društva predstavljaju militarističko društvo?

DU
Deleted user
10:08 27.05.2021.

Nevjerojatno, koja podkapacitiranost vlada u osobi prezimena početnog slova B.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije