Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik uprave:

HAC: Bebić kojega smo zaposlili nema veze s "barba Lukom"

Stjepko Boban
Ivana Ivanović/PIXSELL
10.08.2011.
u 16:59

A zbog sumnji da je natječaj HAC-a za radna mjesta blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu namješten, danas su u tvrtki bili i inspektori rada.

Predsjednik uprave Hrvatskih autocesta Stjepko Boban pozvao je novinare u Makarsku, gdje se odmara, kako bi im rekao da je svih 10 novozaposlenih blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu ispunilo sve uvjete. Trojica su, kaže, branitelji, a tri su supruge ratnih invalida.

– Netočno je da smo pri zapošljavanju 10 blagajnika za naplatne kućice u Vrgorcu oštetili hrvatske branitelje. HAC je upravo vodio računa o socijalnoj kategoriji, a prije svega o pravima branitelja. I zato želim demantirati napise koji posljednjih dana izlaze u medijima – poručio je Boban.

Iznio je podatak kako su zaposlili petoricu muškaraca, od kojih su trojica branitelji, te pet žena. Tri su od njih supruge hrvatskih vojnih invalida, nesposobnih za rad. Boban objašnjava da su se rukovodili i kriterijem da smanje putne troškove, pa je zbog toga sedam novozaposlenih iz Vrgorca, a troje iz okolice.

O svemu tome će, kaže Boban, izvijestiti premijerku Jadranku Kosor, koja je već tražila očitovanje o cijelom slučaju. Izvještaj će joj na stolu biti u četvrtak.

Ipak, Boban potvrđuje kako popis zaposlenih nije istovjetan s onim koje je predložilo povjerenstvo HAC-a. Na pitanje zašto on ne vjeruje svom povjerenstvu, ističe da vjeruje, ali da uprava ima diskrecijsko pravo. Tvrdi da čovjek star 62 godine, koji je dobio posao, a preziva se Bebić i rodom je iz Metkovića, nema nikakve veze s predsjednikom Sabora Lukom Bebićem. Kaže da su ga zaposlili uvažavajući njegove socijalne probleme. Šef HAC-a demantirao je da je među blagajnicama zaposlena i jedna žena koja se uopće nije javila na natječaj.

 – Svi su se zaposleni javili na natječaj i ispunili uvjete – zaključio je Boban.

A zbog sumnji da je natječaj HAC-a za radna mjesta blagajnika na naplatnim kućicama u Vrgorcu namješten, danas su u tvrtki bili i inspektori rada. Prema informacijama, zanimala ih dokumentacija o samom natječaju, no dobili su samo jedan dio.

Komentara 29

GO
GOD OVERRODE YOUR MIND
17:35 10.08.2011.

čim se nešto demantira, govori o tome da je tu velika mučka tako su svi osumljčeni demantirali, pa nedugo potom završili u remetincu

Avatar NJUŠKALO
NJUŠKALO
18:29 10.08.2011.

Kada se spominje HAC odmah se zna da su tu lopovska posla tako da je i u ovom slučaju taj natječaj bio ne zakonski i namješten.Večina ljudi zaposlena u HAC-u nema u svojem vlasništvu osobno vozilo nego glasi na tuđe ime jer su im kupili poduzetnici kao nagradu za sklopljen posao van natječaja ,tako da su nezakoniti poslovi kod njih normalna stvar sve dok netko ne bude izvisio.

HO
horacio
19:13 10.08.2011.

Za koja to radna mijesta (stručne spreme) i temeljem kojeg propisa ta uprava ima diskrecijsko pravo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije