Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 119
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
unatoč prosvjedima

Grčka izglasovala mjere štednje, čekaju 8 milijardi eura od Europe

George Papandreou
AFP
21.10.2011.
u 08:35

Najmanje su 74 osobe ozlijeđene, a jedan je muškarac umro od srčanog udara u prosvjedu 70.000 Grka koji je trajao dva dana

Grčki parlament odobrio je nove mjere štednje protivno željama nasilnih prosvjednika koji su općim štrajkom onesposobili veći dio zemlje. Socijalistička vlada premijera Georgea Papandreoua sa 154 naspram 144 glasa uspjela se izboriti za potrebne mjere štednje, javlja Reuters, iako je jedan od premijerovih zamjenika najavio protivljenje jednom od izglasovanih članaka.

Ova pobjeda trebala bi osigurati puštanje neophodnih 8 milijardi eura u grčki državni proračun kao što su Europska unija i Međunarodni monetarni fond obećali kako bi Grčka mogla nastaviti plaćati svoje račune i nakon studenog.

Štednji se u zadnja dva dana oštro protivilo oko 70.000 Grka okupljenih na atenskom trgu Syntagma ispred parlamenta. Najmanje su 74 osobe ozlijeđene, a jedan je muškarac umro od srčanog udara, no nije bio ozlijeđen u neredima.

Premijer Papandreou će nakon izglasavanja mjera štednje nazočiti nedjeljnom sastanku europskih vođa u Bruxellesu kako bi pokušali spriječiti nastavak gubljenja kontrole u dužničkoj krizi.

– Vrijeme je za kolektivnu odgovornost – kazao je premijer članovima kabineta prije glasovanja u parlamentu.

Komentara 14

GO
golo
11:26 21.10.2011.

grci moraju ici na sjever kosova i u beograd i tamo ce dobiti najnovije informacije kako smirirti situaciju i poceti zdraviju buducnost, tamo su njihovi prijatelji

OB
-obrisani-
09:32 21.10.2011.

\"Socijalisti\" profućkali i sada su na \"ČEKANJU\", ha, ha, ha

RE
Reach
09:55 21.10.2011.

Izglasovala?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije