Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MEĐUNARODNA TJERALICA

Grci uhitili Srbina (59) jer ga Hrvatska traži zbog ratnih zločina u Voćini. Išao je na odmor s obitelji

Voćin: Predsjednica Grabar-Kitarović na obilježavanju 28. obljetnice žrtava Voćina u Domovinskom ratu
Ivica Galovic/PIXSELL
27.06.2022.
u 22:54

Grčka policija ga je prebacila u Solun gdje će dati iskaz pred tamošnjim javnim tužiteljem

Prema pisanju grčkih medija danas je u Grčkoj uhićen 59-godišnji muškarac koji se terete za počinjenje ratnih zločina tijekom Domovinskog rata. Za sada nema nikakvih detalja o kome se radi ali navodno je muškarac uhićen na osnovu tjeralice koju je ranije Hrvatska raspisala.

Prije uhićenja muškarac je prešao granicu iz Sjeverne Makedonije te je sa suprugom i kćerkom bio u osobnom automobile s kojim su se zaputili prema jednom od grčkih ljetovališta. Mediji prenose i kako je uhićeni muškarac rekao da je tijekom Domovinskog rata bio unovačen u JNA kao i da nije počinio kazneno djelo za koje ga se terete.

Poslije iskaza u policiji muškarac je prebačen u zatvor u Solun gdje će ponovno dati iskaz ali i sačekati odluku o (ne)izručenju Hrvatskoj. Ta odluka bi trebala biti poznata tijekom idućeg tjedna. Inače, Hrvatska ovoga muškarca tereti da je sudjelovao u ubijanju civila u Voćinu i Humu u razdoblju od 19. kolovoza do 14. prosinca 1991. godine.  

Voćin je mjesto u Hrvatskoj u kojem je se dogodio jedan od strašnijih ratnih zločina tijekom Domovinskog rata. U Voćinu i okolnim selima ubijeno je više od 40 civila. Kao počinitelji se spominju i pripadnici srpske paravojne postrojbe Beli orlovi.

Komentara 29

Avatar Mudlin
Mudlin
22:31 27.06.2022.

Pital bi autora jel to onda bilo u Voćinu ili Voćini? Sedmi razred osnovne, u Hrvatskoj, naravno. Kak je "tam" neznam, zato pitam.

Avatar Hrvatska Banovina
Hrvatska Banovina
22:59 27.06.2022.

Pa gdje si pošo komšija. Ne mere u Grčku.

Avatar Tito Krmčina
Tito Krmčina
23:11 27.06.2022.

Dolijala lija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije