Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Na rubu pameti

VIDEO Rastu cijene pa Grčka državna televizija emitirala savjete kako ukrasti gorivo iz spremnika

A worker fills a Vespa scooter at a gas station in Athens
Foto: COSTAS BALTAS/REUTERS
1/3
24.06.2022.
u 09:38

“Jeste li pri zdravoj pameti? Davati ljudima savjete o krađi benzina?” komentirao je jedan korisnik na Twitteru. Drugi se našalio: "Nakon vodiča o dva načina lake krađe benzina, ERT sada priprema nove upute o tome kako obiti brave i ukrasti novčanike."

Grčka državna televizija (ERT) naišla je na lavinu kritika zbog segmenta u programu u kojima je gledatelje educirala kako krasti gorivo iz automobila.

"Nije to nešto strašno komplicirano... ne treba vam čak ni posebna cijev, čak će i crijevo za zalijevanje cvijeća poslužiti", rekao je reporter postaje Costas Stamou tijekom jutarnjeg informativnog programa ERT-a.

Nakon što je demonstrirao metodu, automehaničar je tada pokazao gdje se može probušiti spremnik goriva automobila kako bi se ukrao sadržaj.

“Jeste li pri zdravoj pameti? Davati ljudima savjete o krađi benzina?” komentirao je jedan korisnik na Twitteru. Drugi se našalio: "Nakon vodiča o dva načina lake krađe benzina, ERT sada priprema nove upute o tome kako obiti brave i ukrasti novčanike."

Inače, cijene goriva u Grčkoj su posljednjih mjeseci stalno rasle, litra benzina u Ateni stoji više od 2,37 eura, te preko 2,50 eura na Rodosu i susjednim otocima.

Grčke vlasti oduprle su se pozivima na smanjenje poreza na gorivo, odlučivši se umjesto toga za subvencije od 30 do 50 eura manje imućnim vlasnicima automobila i motocikala kako bi olakšali teret svojih proračuna usred međunarodne energetske krize.

Godišnja stopa inflacije u Grčkoj u svibnju je dosegla 11,3%, što je rekord u 29 godina.

Ključne riječi

Komentara 1

IM
imart143
11:23 24.06.2022.

probuši rezervoar i napravi vlasniku štetu od 100-500€ umjesto 20 litara goriva. svašta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije