Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČELNIK SDP-A

Grbin potvrdio u Nu2: Radnička fronta neće biti dio koalicije za izbore

Foto: HRT
1/29
17.03.2024.
u 14:46

Grbin je u emisiji potvrdio kako ipak iz velike koalicije predvođene SDP-om ispada Radnička fronta Katarine Peović, pa se osvrnuo i na to zašto Milanović nije odustao od funkcije predsjednika do parlamentarnih izbora

Dva dana nakon što je predsjednik Zoran Milanović najavio svoju kandidaturu na parlamentarnim izborima 17. travnja kao nestranački kandidat u koaliciji SDP-a, danas je u emisiju Nedjeljom u 2 pred voditeljem Aleksandrom Stankovićem o detaljima progovorio Peđa Grbin, čelnik SDP-a. Grbin je u emisiji potvrdio kako ipak iz velike koalicije predvođene SDP-om ispada Radnička fronta Katarine Peović. Dodao je kako planira ostati na čelu SDP-a i nakon izbora, no koja bi njegova funkcija mogla biti ako koalicija pobjedi, Grbin je poručio kako je to ''stvar dogovora i pregovora u potencijalnoj Vladi''. 

- Pregovori o koaliciji će trajati još maksimalno dan-dva, a kad usuglasimo sve, onda ćemo to i predstaviti. Radnička fronta neće biti dio te koalicije. Vodili smo pregovore, razgovarali smo i ako su oni bili korektni, neka tako bude i razlaz. Peović vidim kao srčanu političarku i s njom se nemam namjere svađati, ali nismo uspjeli naći zajednički jezik - poručio je pa se osvrnuo i na to zašto Milanović nije odustao od funkcije predsjednika do parlamentarnih izbora.

- Da prepusti Gordanu Jandrokoviću, kojeg gotovo cijela Hrvatska zove "Njonjo", iako ja taj nadimak baš ne volim koristiti, da preuzme uzde i da HDZ-u, barem na ovih mjesec, mjesec i pol, dok ih ne smijenimo, ostavimo potpunu vlast, da mogu napraviti još više štete, ne pada nam na pamet - poručio je Grbin za HRT

- Za demokraciju se treba boriti i ovi izbori su, nažalost, nakon 2000. godine ponovo postali izbori u kojima se borimo za demokraciju. I da, izuzetno je važno na kojoj državnoj funkciji i upravo njihovo ponašanje, ponašanje ljudi koji ponašaju najviše državne dužnosti pokazuje u kojem smjeru idemo. Ponašanje Andreja Plenkovića, ponašanje Gordana Jandrokovića koji se ovaj tjedan hvalio i predlagao slogan: "Nije u šoldima sve, glasajte za HDZ", je nešto što nas i tjera da im ne prepustimo da mogu napraviti imalo više štete nego što su do sada učinili. A učinili su previše - dodao je. 

Osvrnuo se na Lex AP, potkupljivanje medija, pa i imenovanje Ivana Turudića, smatrajući kako su ovaj potez napravili za građane. 

POVEZANI ČLANCI:

- Zoran Milanović je predsjednik Republike Hrvatske i u ovu bitku ulazi sa svima nama da bi Hrvatska bila bolja. U ovom trenutku ona, s HDZ-om, s Plenkovićem, Karamarkom kojem se opet plješće na HDZ-ovim skupovima, sa Šeksom koji zagovara da Vlada razriješi dužnosti u suradnji s Ustavnim sudom predsjednika Republike Hrvatske, to ne može biti. Dakle, ovo je jedna velika utakmica, jedna borba u koju moramo ući i u koju svi moramo dati sve - dodao je. 

>> VIDEO Tadić o ostavci Milanovića: 'Ovo je pretvaranje SDP-a u revolucionarnu komandu koji će iskoristiti izbore za prosvjedne skupove protiv HDZ-a'

- Da nije bilo predsjednika, zauzeli bi Vrhovni sud. Srećom, to nisu mogli. Da nije bilo predsjednika, zauzeli bi Oružane snage. Srećom, to nisu mogli. Da nije bilo predsjednika, ovladali bi tajnim službama. Srećom, to nisu mogli. A sada, na ovim izborima, onemogućit ćemo im da kradu, da pljačkaju i počet ćemo graditi bolju Hrvatsku za sve njene građane. Bez obzira na to za koga će na ovim izborima glasati. Jer građani imaju pravo izbora. Građani biraju. Ali nakon izbora, meni je svaki građanin potpuno jednak. Glasao za tebe ili mene. On je građanin ove zemlje i ja se za njega moram boriti - navodi Grbin.

Čelnik SDP-a također smatra kako ne postoji propis koji Milanoviću brani kandidaturu u svojstvu predsjednika RH.

-  s druge strane, imamo Zakon o izborima zastupnika u Europski parlament koji to izričito dopušta. Pa će biti vrlo zanimljivo pročitati to obrazloženje gdje će mi netko reći da na jednim izborima se smiješ kandidirati, ali na drugima ne smiješ - smatra.

>> FOTO Od mladog lava SDP-a, do 'velike divlje mačke': Pogledajte kako se mijenjao Zoran Milanović

1/23

Komentara 16

YE
yelloman
14:59 17.03.2024.

Jucer Milanovic. Stvaramo koaliciciju nacionalnog spasa gdje su svi dobrodosli. Danas Grbin. Izbacili smo Radnicku frontu. Ovo je tek pocetak. Samovolja i bahacenje Milanovica je. Ako uspiju sastavit Vladu sa ovom koalicijom trajat ce dugo kao jogurt na srpanjskom suncu.

ED
edgar2
14:56 17.03.2024.

Drug Pedja docira o svemu i svačemu, a naročito o lopovluku i korupciji vladajućih, a nitko ga se ne usudi pitati što je radio kao prokurist albanskog klana Jakupi?

PV
prcko.vita
17:13 17.03.2024.

Narode, nikad ne zaboravi tko je i što je Zoki i njegov crveni bratoubilački tim. Silovali su Hrvatsku od 23.12.2011. do 22.1.2016., najteže razdoblje za Hrvatsku, sjetite se samo njegovih vojnika, uništavača Hrvatske, Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Ranko Ostojić, da pitam policiju, kako vam je? Želite opet da vam bude kao nekada? Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih, Milanka Opačić, treba li trošiti riječi o Milanki? Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Branko Grčić, znamo dobro koliko su nas razvili, Ministar financija, Boris Lalovac, bez komentara, legenda Ministar poduzetništva i obrta, Gordan Maras, nećemo nikad zaboraviti njegov službeni put u Las Vegas, da dogovori neke poslove za dobrobih Hrvata, i skoro da je uspio, ali ga zeznuli na black jacku. Ministar rada i mirovinskoga sustava, Mirando Mrsić, sjetite se vremena kada si posao mogao dobiti samo ako si član saveza komunista i sdp-a, i tako dalje i tako dalje... pa zar opet da odemo 100 godina unazad? O Peđi više ne treba trošit riječi, izdajica i prevarant. Ni jedne riječi više o povećanju plaća i mirovina, sve samo farsa da banda dođe do vlasti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije