Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SDP OŠTRO OSUDIO

Grbin o napadu na Škulić: To je ispod svake ljudske razine

Zagreb: Peđa Grbin o napadu na bivšu zastupnicu Vesnu Škulić
Foto: Patrik Macek/PIXSELL
1/4
15.06.2022.
u 11:16

Predsjednik stranke Peđa Grbin rekao je kako je Škulić ostala bez telefona i trenutno ju je nemoguće kontaktirati

SDP je poručio u srijedu kako napad na njihovu članicu i bivšu saborsku zastupnicu Vesnu Škulić ukazuje samo na neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu koje su često prepuštene same sebi, a od nadležnih očekuju brzu reakciju i donošenje novog zakona. 

"Ovaj mučan događaj ukazuje na samo neke od problema koji prate osobe s invaliditetom u svakodnevnom životu, koje su često prepuštene same sebi. Nužno je što hitnije donošenje Zakona o osobnoj asistenciji, kao i uvođenje Inkluzivnog dodatka koji bi osobama s invaliditetom olakšao njihovu svakodnevicu", priopćili su iz SDP-a.

Osvrčući se na navode Škulić da ju je napala žena koja joj je pružala usluge pomoći i brige, naglasili su kako bi  Hrvatska trebala biti sigurna zemlja za sve svoje građane, posebno one najranjivije, te da se takav napad ne bi smio dogoditi nijednoj osobi u ovoj zemlji, a kamoli osobi s invaliditetom. 

"Grubo je ugrožena sigurnost njenog doma i u konačnici sam njen život. Izražavamo zgražanje i najoštrije osuđujemo ovaj događaj, a od nadležnih očekujemo brzu reakciju, pronalazak odgovorne osobe i njeno sankcioniranje", poručili su iz SDP-a.

Predsjednik stranke Peđa Grbin rekao je kako je Škulić ostala bez telefona i trenutno ju je nemoguće kontaktirati.

Grbin: Ovaj napad je ispod svake razine

"Tijekom dana ćemo ju posjetiti i razgovarati o tome što se dogodilo. Međutim, ovo je strašno, da se osobu koja je nemoćna na takav način napadne, da se od osobe od povjerenja iskoristi njena situacija, to je ispod svake ljudske razine", izjavio je novinarima u Saboru.

Izrazio je uvjerenje kako neće postojati prijepori oko uvođenja Zakona o osobnoj asistenciji jer je to nešto što je Hrvatskoj potrebno.

Škulić je u srijedu ujutro na Facebooku iznijela svoje svjedočenje o napadu koji je doživjela u utorak navečer, navodeći kako ju je napala žena koja joj je pružala usluge pomoći i brige.

"Bacila me na pod iz kolica, prije toga me čupala i tukla glavom o zid, vezala maramom usta i odvukla na kauč dobro znajući da me ne smije ostaviti u tom položaju jer dolazi do gušenja. Zatvorila je psa u kupaonu da ni on ne može pomoći, mene vezanu, odnosno vezanom maramom preko usta ostavila u stanu", navela je.

Dodala je da je ta žena prije toga zatvorila sve prozore kako nju (Škulić) nitko ne bi mogao čuti, pojačala ton na televizoru, zatvorila vrata od dnevnog boravka, uzela joj bankovne kartice, dva mobitela i još neke stvari, zaključala protuprovalna vrata te otišla u nepoznatom smjeru. 

Škulić je istaknula kako je ležala tri sata u za nju opasnom položaju, u prostoriji bez pristupa zraka i vezanih usta. Nakon nekog vremena uspjela se osloboditi marame i zvati u pomoć, a čula ju je susjeda. Policija, hitna i vatrogasci su došli oko ponoći.

>> VIDEO Iskustva Zagrepčana: Razgovarao sam s operaterom Holdinga tri minute i to me stajalo 100 kn

Komentara 2

SE
serafin002
16:36 15.06.2022.

Pedja je tješio grleći uplakanog gradonačelnika čakovca kojemu se navodno prijetilo smrću, tko zna što se krije iza ovog slučaja kada su zdepenjare u pitanju ?

IL
ilustrator
13:30 15.06.2022.

napad na bilo koju osobu je čin vrijedan prezira, kojeg treba sankcionirat. za nadat je se da nije riječ o političkom marketingu, kao onomad pred izbore!⁸

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije