Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Požega

Mladić (22) koji je napao i ozlijedio policajca osumnjičen za tri kaznena djela

zatvor
Marko Jurinec/PIXSELL/Ilustracija
14.06.2022.
u 12:43

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim hrvatskim državljaninom s područja Požege kojeg se tereti za počinjenje kaznenih djela napada na službenu osobu, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Naime, u nedjelju, 12. lipnja 2022. oko 21.05 sati u Požegi u Sokolovoj ulici Požegi mladić je pod utjecajem alkohola od 1,28 promila i prije stjecanja prava na upravljanje upravljao osobnim automobilom. Pri tom se oglušio na naredbu policijskog službenika da se zaustavi te se udaljio u ulicu Jagodnjak i zaustavio se u dvorištu.

Kako se navodi u policijskom izvješću, ondje su 18-godišnjakinja, 22-godišnjak i 60-godišnjak prilikom postupanja omalovažavali i vrijeđali policijskog službenika, dok mu je drugi 22-godišnjak prijetio, tjelesno ga napao i lakše ozlijedio te oštetio policijski službeni motocikl. Obojica 22-godišnjaka i 60 godišnjak su uhićeni, kao i 18-godišnjakinja.

Nadalje je utvrđeno da su 18-godišnjakinja, 22-godišnjak i 60-godišnjak počinili prekršaj iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i protiv njih slijedi optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom odjelu Općinskog suda u Požegi.

- Temeljem naloga Županijskog suda u Slavonskom Brodu pretražena je obiteljska kuća na području Požege u kojoj prebiva 22-godišnjak te je pronađena manja količina cannabis marihuane, zbog čega protiv njega slijedi optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanje zlouporabe droga. Također, protiv 22-godišnjaka slijedi i optužni prijedlog zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama – navodi se u priopćenju PU požeško-slavonske.

Po završetku kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku i protiv njega slijedi kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela napada na službenu osobu, prijetnje i oštećenja tuđe stvari.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije