Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 86
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
voda se povlači

'Građani se mogu vraćati svojim kućama u Strošincima'

Strošinci,poplava
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
1/3
31.05.2014.
u 14:55

U sljedećih nekoliko dana, odmah nakon što se voda povuče, započet ćemo i na raščišćavanju stradalog prostora. Za sada pitke vode u stradalim područjima županjske Posavine nemaju samo Gunja i Rajevo Selo, rekao je ravnatelj DUZS-a

Ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje (DUZS) Jadran Perinić izjavio je danas u Županji da se mještani Strošinaca, koje je dijelom bilo poplavljeno proteklih dana, mogu vratiti svojim kućama. Perinić je rekao da mještani mogu raditi na obnovi i uređenju svojih kuća, ali da ipak i dalje cjelodnevni boravak u tome selu nije moguć. Rekao je i da sa planiram aktivnostima nastavljaju i dalje kao i da idu prema selu Đurići i Posavskim Podgajcima čiji su dijelovi također bili pod vodom.

- U sljedećih nekoliko dana, odmah nakon što se voda povuče, započet ćemo i na raščišćavanju stradalog prostora. Za sada pitke vode u stradalim područjima županjske Posavine nemaju samo Gunja i Rajevo Selo. Ipak, mogu reći da pitke vode ima dovoljno i da se ona stalno dovozi cisternama, rekao je Perinić. Dodao je i da su i dalje u tijeku radovi na izgradnji prednasipa kod Rajevog Sela kao i da Hrvatske vode pripremaju inženjerske poslove za zatvaranje probijenog nasipa kod Račinovaca i Rajevog Sela. Očekuje se da će nasip u potpunosti biti zatvoren kada kroz puknuća prestane otjecati voda s poplavljenih područja u Savu. Županju je danas posjetio i ravnatelj Hrvatskog Caritasa Fabijan Svalina koji je rekao da je ova institucija u mogućnosti pomoći stanovnicima poplavljenih područja u županjskoj Posavini.

– Mi želimo biti s tim ljudima ne samo sada, dok se nalaze izvan svojih mjesta, već i kada se vrate svojim kućama i kada njihove potrebe budu najveće. Konkretnu pomoć ćemo dogovoriti naknadno u koordinaciji s nadležnim tijelima. Spremni smo provesti ono što nam se povjeri bilo da je to kroz opremanje ili dio obnove kuća ili nešto drugo, rekao je Svalina. Do sada je Hrvatski Caritas za županjsku Posavinu prikupio oko tri milijuna kuna, dok je nadbiskupija đakovačka i osječka osigurala oko četiri milijuna kuna. Naveo je i da je Hrvatski Caritas, uz pomoć župnih i biskupijskih Caritasa, prikupio i veliku humanitarnu pomoć za postradalim područjima od poplava u BiH i Srbiji.

>>Počelo evidentiranje štete u poplavljenim selima županjske Posavine

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije