Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Reagiranje

Grad Dugo Selo: Komunalni redar postupio je sukladno svojim zakonskim ovlastima

Foto: Privatni album
30.12.2023.
u 11:10

U reagiranju iz Grada navode se informacije koje se razlikuju od onih u odgovoru na novinarsko pitanje

Na tekst 'Komunalni redari posredovali u udomljavanju nečipiranog psa'', objavljen 16. prosinca 2023. godine na portalu Večernjeg lista u rubrici Kućni ljubimci, iz Grada Dugog Sela na mail autorice teksta stiglo je reagiranje u kojem traže ispravak informacija, pozivajući se na članak 40. Zakona o medijima.

U reagiranju se uz nabrajanje svih zakonskih ovlasti komunalnog redara prema Zakonu o zaštiti životinja navode i  informacije koje se razlikuju od informacija pristiglih u odgovoru na novinarsko pitanje.

– U konkretnom slučaju komunalni redar je 11. prosinca 2023. godine, u prisustvu policijskih službenika PP Dugo Selo i veterinarskog inspektora, zatekao na lokaciji vlasnika predmetnog psa koji je istog, u njihovoj nazočnosti i to slobodnog, premjestio u zatvorenu dvorišnu prostoriju te mu dao hranu i vodu. Budući da je utvrđeno da pas nije čipiran, komunalni redar je, sukladno odredbi članka 38. stavka 5. Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama te divljim životinjama (Službeni glasnik Grada Dugog Sela, broj 5/18 i 8/21), vlasniku usmeno naložio da psa čipira i cijepi. Dana 13. prosinca 2023. godine vlasnik psa obavijestio je komunalno redarstvo da je postupio po izdanom nalogu, što je potvrđeno i od djelatnika Veterinarske stanice Dugo Selo. Osim navedenog, komunalno je redarstvo istovremeno obaviješteno i o promjeni vlasnika psa. Uzimajući u obzir činjenice iznesene u predmetnom članku te gore navedeno, jedini ispravan zaključak je da je komunalni redar Grada Dugog Sela postupio u svemu sukladno svojim zakonskim ovlastima, odnosno poduzeo sve mjere i radnje za koje ima ovlasti, a to nikako ne uključuje posredovanje u udomljavanju, tim više što se u konkretnom slučaju ne radi o udomljavanju, a još manje o posredovanju – piše u reagiranju koje potpisuje Nenad Panian, dr. med. dent., gradonačelnik Grada Dugog Sela.

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije