Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 65
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VIDEOKOMENTAR

'Građanima treba objasniti što će se dogoditi ako Hrvatska pristane na Marakešku deklaraciju'

Kolinda Grabar-Kitarović
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
15.11.2018.
u 08:28

Više o detaljima pristupa Hrvatske Marakeškoj deklaraciji doznajte u videokomentaru.

Marakeška deklaracija naziv je dokumenta koji je otvorio nove ideološke podjele na hrvatskoj političkoj sceni. Svađaju se ljevica i desnica, a nova fronta otvorena je i između Banskih dvora i Pantovčaka.

– Što misliti o tom dokumentu kad je predsjednica u posljednji čas kazala kako ga ona ipak ne želi podržati. Predsjednica pritom ne nudi ni jedan argument koji bi išao protiv Marakeške deklaracije nego jednostavno kazuje kako su se prilike na unutarnjem planu promijenile, iz čega proizlazi da ona zapravo sebi čuva vlastiti rejting uoči predsjedničkih izbora, čime je Vladu i Plenkovića ostavila na brisanom prostoru pa ovakve oštre reakcije iz HDZ-a i Vlade nisu bile neočekivane – kaže novinarka Večernjeg lista Iva Boban Valečić.

Pogledajte videokometar:

Vlada je najavila da će se konačno u Saboru ipak otvoriti raspravu o Marakeškoj deklaraciji.

– Treba voditi računa o činjenici da je do donošenja tog dokumenta preostalo vrlo malo vremena i da u ovom trenutku nema više mogućnosti za različita izvrdavanja, da treba ponuditi vrlo jasne argumente – za i protiv – dodaje Iva Boban Valečić.

Više o detaljima pristupa Hrvatske Marakeškoj deklaraciji doznajte u videokomentaru. 

Komentara 154

MU
Muncimir
08:42 15.11.2018.

Pod nikakvu cijenu se ne smije pristati na deklaraciju. S njom se legalizira ilegalna migracija jer se ista definira kao “osnovno ljudsko pravo”. Tako se legitimira invazija muslimanski horda u Europu što je plan određeni struktura moći. Da li se “slobodne medije” bave pitanjem kako afganistanske ili sirijske obitelji mogu platiti i po nekoliko tisuća Dolara za migraciju? Otkud novi mobiteli? Novac za put? To je u migracijskim zemljama nemoguće zaraditi u nekoliko života! Europa mora zaustaviti ovaj hibridni rat ili gubimo našu kulturu protiv islama. Vojsku na granicu, mornaricu na stražu!

Avatar gordi
gordi
09:54 15.11.2018.

ako netko iz Hrvatske vlade potpiše taj sporazum treba mu sudit za veleizdaju kao uskoro Mesiću,Yosipoviću i Pusić.....znate kakve su kazne naroda za veleizdaju

Avatar Le-Freak
Le-Freak
09:16 15.11.2018.

Krenula ljevoliberalna medijska masinerija koja ne podnosi drugacije misljene. Ocekujem da ce svi protivnici marakeske deklaracije biti prozvani goebbelsovcima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije