Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suradnja u austriji

Gordan Bakota s predstavnicima hrvatskih udruga u Austriji

veleposlanik
Drago Palavra
17.03.2011.
u 13:39

- Službena Austrija već je izrazila zanimanje da sudjeluje u projektu svečanog obilježavanja dva desetljeća hrvatske samostalnosti, rekao je novi hrvatski veleposlanik u Austriji

Novi hrvatski veleposlanik u Austriji Gordan Bakota, okupljenima u veleposlanstvu RH u Beču, kamo je pozvao predstavnike hrvatskih udruga u Austriji, rekao je kako ih poziva na suradnju. Dodao je da su sveukupni odnosi dviju država izuzetno dobri i prijateljski, bez otvorenih pitanja, te da se unapređenjem suradnje s našim austrijskim prijateljima mogu podići na još višu razinu, posebice u gospodarstvu.

Naglasio je da su austrijske tvrtke zainteresirane za nastavak ulaganja u Hrvatsku, ustvrdivši da je Austrija „dokazani prijatelj Hrvatske“, koju zdušno pomaže, kako u ratno i poratno vrijeme, tako i danas. Podsjetio je da Hrvatska ove godine, kada očekuje i završetak pristupnih pregovora s Europskom unijom, obilježava 20. obljetnicu svoje neovisnosti. Dodao je da je službena Austrija već izrazila zanimanje da sudjeluje u projektu svečanog obilježavanja dva desetljeća hrvatske samostalnosti.

Na prigodnom domjenku, veleposlanik Bakota razmijenio je s predstavnicima hrvatskih udruga u Austriji te Gradišćanskim Hrvatima mišljenje o mogućim vidovima suradnje.

Ključne riječi

Komentara 1

MA
maraosta
21:48 17.03.2011.

Ako kojom nesrečom uđemo u Europsku uniju Hrvatska če biti suverena država dvadeset godina a narednih petsto godina čemo se borit za svoju suverenost.Europski zakoni su iznad Hrvatskih zakona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije