Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Zanimljivosti

Gdje je nestalo 130.000 sisa?

03. prosinca 2008. u 15:49 7 prikaza

U australskom časopisu za muškarce Ralph imali su ideju da uz siječanjski broj, koji će se na kioscima naći za Božić, kao poklon čitateljima prilože sise na napuhavanje. Zato su u Kini nabavili 130.000 sisa, koje su u kontejneru uredno krenule iz Pekinga prema Sydneyju, ali su u plovidbi jednostavno – nestale. Brod je stigao prazan i nitko ne zna što se s tolikim sisama dogodilo.

Izdavači su u panici; ne samo da imaju samo 48 sati da pronađu nestale sise, nakon čega će biti prekasno za ubacivanje uz časopis, nego je u pitanju i ne baš mali novac – plastične sise vrijedne su oko 200.000 dolara, a to nije mali novac za časopis čija je izdavačka kuća u debelim gubicima (PBL je u dugovima 4,3 milijarde dolara).

Agencija za sigurnost pomorskog prometa nema nikakvih informacija o nestalim sisama, a u australskoj carini izjavili su da zbog diskrecije ne mogu ništa komentirati.
- Ako ih nisu ukrali somalijski pirati, vrlo je teško zamisliti gdje bi uopće mogle biti - kaže Santi Pintado, očajni urednik Ralpha, koji poziva svakoga tko ima informacije o sisama da im se javi:
- Ako ih nađete nasukane na nekoj plaži, dojavite nam!

ŠTO JE SVE SNIMILA 'BUBA'
'Ante je rekao da kada ovo prođe sigurno imaš 500.000 kn, a ovo ti šalje da imaš za Uskrs'
Renault Zoe
U POTRAZI
Od Samobora do Ivanić Grada: Kako smo tražili najbolje jagode?