Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Svijet

Francuzi i Nijemci nisu previše zabrinuti idejom da Britanija napusti EU

Anketa je provedena na više od 5000 ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj i Poljskoj
01. prosinca 2013. u 14:55 5 komentara 1930 prikaza
eurospka unija, zastava
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Anketa provedena na više od 5000 ispitanika u Ujedinjenom Kraljevstvu, Njemačkoj, Francuskoj i Poljskoj pokazala je da su Britanci više neprijateljski nastrojeni prema Europskoj uniji i njezinoj politici, od ispitanika u druge tri članice EU, piše The Guardian.

Anketa je također pokazala da kontinentalne članice izrazito nisko podržavaju britansko članstvo u Uniji.

Samo 9 posto njemačkih i 15 posto francuskih ispitanika, upitanih o doprinosu Ujedinjenog Kraljevstva Uniji, smatraju da Ujedinjeno Kraljevstvo ima pozitivan utjecaj na EU. Poljski ispitanici nešto pozitivnije gledaju na doprinos Ujedinjenog Kraljevstva Uniji. Njih 33 posto ih smatra da ta zemlja ima pozitivan utjecaj na EU.

Ispitanici druge tri članice također nisu previše zabrinuti idejom da Britanija napusti Uniju. 24 posto Francuza, 36 posto Nijemaca i 51 posto Poljaka kazalo je da će izlazak Ujedinjenog Kraljevstva iz Unije imati negativan učinak.

>> 'Škotska će biti uređena po mjeri djeteta'

Kupovina
KVIZ
Otkrij svoj shopping personality
komentirala je
Nakon što je sve rasplakao s pjesmom njezina oca, javila se i Ella Dvornik
  • Avatar DonLon
    DonLon:

    Velika Britanija uplacuje u EU budzet priblizno isto kao i Francuska, malo vise od Italije. Te tri zemlje su druga, treca i cetvrta po visini uplacivanja i svaka od njih placa vise nego slijedecih pet zajedno. Prva je Njemacka. BIlo ... prikaži još!lo bi lijepo kada bi se provjerilo prije komentiranja.

  • xaron:

    Pošteno govoreći Britanci Nikad nisu bili jako oduševljeni ulaskom u EU. To su učinili pod pritiskom US koja je tako imala veliki indirektan uticaj na EU politiku.

  • dzukaficuka:

    Bas si nisam siguran da EU ne ma paniku radi GB obrnito mislim.Tako su D F tvrdili za Ukrajinu i Tursku 2004 da ih ne trebaju sad im puse onu stvar .Jer da su imalo bili pametni Ukrajina je trebala ... prikaži još! biti u EU prije ove Gamadi iz Zslovenije i Grcke Cipra itd.Sad je panika ha ha ha Janukovic nece da trpi uvrede iz DDR F koji su bili prije i sad NIKO i NISTA jednostavno STETOCINE