Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
burna reakcija

Ruska fotografkinja razbjesnila je javnost ovim fotografijama!

Fotografirala dijete roditelja ovisnika, a nije prijavial slučaj
Foto: Youtube
1/9
24.03.2014.
u 21:22

Irina je fotografije snimila još prije šest godina, a objavila ih je na izložbi u Sankt Peterburgu, gdje su nominirane za nagradu. No, kada su se pojavile na internetu, izazvale su burne reakcije

Ruska fotografkinja Irina de Vlaam-Popova izazvala je bijes javnosti svojim fotografijama djeteta kojem su roditelji ovisnici o drogi i alkoholu s obzirom na to da nakon toga slučaj nije prijavila nadležnim službama. Irina je zabilježila neke trenutke iz života Lilye i Pashe s njihovom dvogodišnjom kćeri Anfisom, a vidjeti se moglo svašta. Od prizora da je djevojčica licem došla u blizinu očevih genitalija dok je spavao gol, do toga da se naginjala kroz otvoreni prozor, a da je nitko nije držao.

Irina je fotografije snimila još prije šest godina, a objavila ih je na izložbi u Sankt Peterburgu, gdje su nominirane za nagradu. No, kada su se pojavile na internetu, izazvale su burne reakcije i zgražanje, ali i službenu policijsku istragu te kampanju da se dijete oduzme roditeljima ovisnicima. – Nisam mogla ni zamisliti takve reakcije – objašnjava Irina nakon što se javnost uzbunila zbog njezinih fotografija, piše Daily Mail.

– Možda je čudno, ali moja je namjera bila govoriti o mogućnostima ljubavi na marginama društva i nadala sam se da ću pridonijeti većem razumijevanju, izgraditi most između ljudi i podići svijest da podizanje djeteta nije lak zadatak – ispričala je. Na negativne reakcije Irina odgovara kako to što je snimila ne opisuje u cijelosti život djevojčice Anfise te da fotografije ne predstavljaju sposobnost odgoja njezinih roditelja. – Istina je da je život kompliciran i kako postoje mnoge situacije koje su prekomplicirane da bismo ih osuđivali – rekla je.

– Mislila sam da je važno natjerati ljude da više misle na razinu istine o kojoj obično ne žele razmišljati – dodala je. Projekt je počeo kada je Irina otputovala za St. Peterburg s namjerom stvaranja fotografskog eseja o "osjećajima".

>> Našli ga mrtvog u 'kući strave': Dječak (5) živio u prljavštini i sa štakorima

Foto: Youtube/South Pasadena Police Department

Komentara 20

DU
Deleted user
21:58 24.03.2014.

Ona smatra da je njezina poruka "velike umjetnice" važnija od života ovog djeteta, nije joj bilo važno da upozori da je djetetu potrebna pomoć kao uostalom i roditeljima. Iskoristila ih je za svoje sebične ciljeve i to pokušava opravdati dobrim namjerama. Obično smeće od žene.

KR
kreont
07:34 25.03.2014.

Mogao bi i u ZGBu snimiti ovakve fotografije, dapače ovo mi daje podsticaj.

Avatar Bojko
Bojko
21:49 24.03.2014.

Ah, začudio sam se kad sam pročitao "javnost", naivno sam to spojio u glavi kao "ruska javnost", nije mi bilo jasno što je to, ali na kraju zgražanje je u engleskoj koje se putem net-a prebacilo na "rusku javnost" tj. putivnove činovnike...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije