Naslovnica Vijesti Hrvatska

Fotografije naših dvoraca za američku publiku

Nicolo Sertorio, jedan od najboljih fotografa krajolika na svijetu, objavit će na svjetskim umjetničkim portalima iz Hrvatske
09. svibnja 2016. u 00:10 3 komentara 2178 prikaza
Dvorac Trakošćan
Foto: Grgur Žućko/PIXSELL

Nagrađivani kalifornijski fotograf Nicolo Sertorio, lani uvršten među stotinu najboljih fotografa krajolika na svijetu, u Hrvatskoj će napraviti dva ciklusa slika, jedan o našim pejzažima, a drugi o dvorcima. Skupa s Draženkom Jalšić Ernečić, kustosicom u koprivničkoj galeriji, koja će njegove fotografije popratiti tekstovima, cikluse fotografija objavit će na svjetskim umjetničkim portalima te će ih ukoričiti i predstaviti u Kaliforniji.

Sertorio će se domaćoj publici predstaviti izložbama u Koprivnici, Virovitici i Splitu, a održat će i nekoliko predavanja te fotografskih radionica. – U dva tjedna, koliko će Nicolo Sertorio boraviti u Hrvatskoj, nastojat ćemo uhvatiti sve kontraste našeg krajolika prepunog voda i planina, a obići ćemo i dvorce od Trakošćana i Đurđevca do Iloka – kazala je D. Jalšić Ernečić.

Sertorio je rođen u New Jerseyu, ali je talijanskog podrijetla i školovao se u Torinu pa mu europski senzibilitet nije stran. Poliglot je, govori pet jezika, živio je u osam zemalja, a posjetio je i fotografirao njih 39.

>>Templari iz Europe i Amerike u Zagrebu i Trakošćanu

Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja
SITI U PLANINI
Nutricionisti savjetuju: Što je najbolje jesti nakon dugačkih šetnji i planinarenja

A1 izdvaja za Vas

 • opleti:

  Fotograf iz Zagreba Petar Krajačić Vilović je 8 godina fotografirao preko 180 hrvatskih dvoraca i utvrda jedinstvenom i neponovljivom tehnikom. Koliko su fotografije dobre govori činjenica da je ekipa National Geographic-a oduševljena s njima ........ ali eto, j...ga Petar nije ... prikaži još!je njemac ili amer.... i puno manje košta.

 • Avatar krumpirsky
  krumpirsky:

  i gde su slike da vidimo .....koji k.....c od članka

 • Deleted user:

  zagorci i bednjanci netrebaju ni domace ni belosvecke holstaplete ,niti vase sekte da nam se motaju po kraju .poslije vas dolazi samo zlo idite u siriju i slikajte