Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apel iz azila

FOTO Sssspasili je: Zmija se zalijepila na ljepilo za miševe, vodu je pila iz čepa za ulja

Foto: Azil Dumovec
1/3
03.06.2023.
u 15:20

Zmija se zaljepila na ljepilo na miševe, pa su je brzom reakcijom iz Azila uspjeli spasiti i vratiti u prirodu

Ako sunčanije dijelove vikenda namjeravate provesti u prirodi, budite svjesni da je oko vas mnoštvo malih životinja! Čuvajte ih! - poruka je Azila Dumovec koji je objavio fotografije malene zmije smukulje koja je prije nekoliko dana pronađena na zagrebačkim Vrbanima. Zmija se zaljepila na ljepilo na miševe, pa su je brzom reakcijom iz Azila uspjeli spasiti i vratiti u prirodu.

Kako su naglasili, zmija na fotografiji izgleda ogromno, no zapravo se radi o malenom stvorenju. ''Tek će vam fotografije iz oporavilišta za divlje životinje Zoološkog vrta Grada Zagreba razotkriti njezine prave dimenzije. Nije duža od 10 centimetara! Vodu je pila iz čepa boce za ulje'', objavili su. 

Smukulju su članovi Azila uspješno očistili od ljepila, nakon čega je životinja vraćena u prirodu. ''Ako koju ugledate, nemojte je uznemiravati! Nastavite svojim putem. Divlje se životinje ne smiju dirati! Iza sebe u prirodi ne ostavljajte smeće ni otpad! Imajte na umu i da mnoge životinjice žive u našem gradu. Dio su njegove bogate bioraznolikosti'', poručuju iz Azila Dumovec. 

VEZANI ČLANCI:

>> VIDEO Vrane napadaju u Splitu: Obitelj napale tri puta u jednom danu

Komentara 1

Avatar Make my day
Make my day
22:57 16.07.2023.

Ne smiju se ubijati zmije?!? Ma nemoj, molim te...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije