Naslovnica Vijesti Hrvatska

FOTO Bajkeri su ljuti zbog mostarine: Plaćali lipama pa stvorili prometni kaos

Mostarinu su odlučili platiti sitnišem zbog čega je došlo do stvaranja gužvi.
29. lipnja 2019. u 11:51 30 komentara 2450 prikaza
Riječki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krčkom mostu
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/12

Motociklisti iz Rijeke i Primorsko-goranske županije okupljeni na facebook stranici BikeRice i BikeRi, u subotu su organizirali prosvjednu akciju usporavanja prometa preko Krčkog mosta plaćajući mostarinu u lipama, kojom  upozoravaju da se treba ukinuti naplata mostarine.

Krčki most Na Krk bez mostarine ARZ bi ukidanjem naplate Krčkog mosta ostao bez 64,4 milijuna kuna godišnje

Zbog ove prosvjedne akcije prijepodne je bio znatno usporen prelazak Krčkim mostom, gdje je danas i inače pojačan promet zbog dolazaka turista. Policija je regulirala promet, usmjeravajući bikere u jedno od četiriju otvorenih naplatnih mjesta. 

 Prema riječima bikera prosvjednika, ovime se želi upozoriti da se naplata mora ukinuti jer je Krčki most odavno otplaćen te je jedini most u Hrvatskoj s naplatom mostarine.

Riječki bajkeri sitnišem protiv naplate mostarine na Krčkom mostu
1 / 12
Riječki bajkeri odlučili su se na posebnu vrstu prosvjeda zbog naplate mostarine.

 Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u petak je u Rijeci, na pitanje novinara da komentira najavu ovog prosvjeda, kazao: "Što se tiče bikera i najava prosvjeda, oni time čine štetu sebi i Hrvatskoj, a onaj tko to čini mora promisliti o tome što radi".

 Ministar je rekao i kako postoji osnova za oslobađanje plaćanja prolaza Krčkim mostom.

Jednakost za sve Ako se ne plaća Sv. Ilija, ne smije ni Krčki most

 "U tom smislu vodimo pregovore sa Svjetskom bankom. Ukupan dug cestarskog sektora je 5,5 milijarda eura i ne možemo takvu odluku donijeti bez međunarodnih kreditora koji su pomogli u financiranju autocesta i u refinanciranju i restruktuiranju", rekao je Butković, dodavši da će donijeti takvu odluku ako dobiju zeleno svjetlo.

Novi list piše kako je prosvjed bajkera doveo do potpune blokade prometa. Strani turisti nemaju pojma što se događa i svi su pristojni te nema incidenata.

A1
PROMO
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

  • smartch:

    Bravo za bajkere! Međutim niste nikom naštetili, ljudima koji su brojali lipe satnica ide,upravi se je**, sje**** ste samo mali narod koji hoće proći preko mosta jer su se kuhali u autima dok ste vi svoj show priređivali. Poruku ste ... prikaži još! prenijeli al drugi puta pred upravu i gas do daske da unutra ne mogu spavati!

  • Vlaskoulicanec:

    Pa ne moraju ga koristiti: neka preplivaju ak su im tih 23 kune preskupe. Da nema mosta trajekt bi koštal peterostruko!!! Divljaci!

  • marmelada:

    Ako imaš za motor imaš i par kuna za taj most, ljudi pizde na svaku, idi biciklom pa će biti besplatno a i zdravije..Pa u Austriji nemaš tunela i mosta gratis još im moraš i vinjetu platiti, a u drugim ... prikaži još! državama ista stvar iznimka Njemačka ..