Naslovnica Vijesti Svijet

Erdogan poručuje: Pregazit ćemo kurdske snage u Siriji

Turski predsjednik Tayyip Erdogan najavljuje da je nakon Afrina na redu kurdski grad Manbidž.
22. siječnja 2018. u 13:45 15 komentara 2472 prikaza
Foto: Reuters/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Turska je ponedjeljak granatirala ciljeve u sjevernoj Siriji i poručila da će vrlo brzo pregaziti kurdsku miliciju YPG koja kontrolira pokrajinu Afrin, prenosi Reuters i dodaje da u svijetu raste sve veća zabrinutost zbog te trodnevne vojne operacije Ankare.

kurdi Najava iz Turske Nakon Sirije, 'čiste' Kurde i iz Iraka

Turske snage i pripadnici pobunjeničke Slobodne sirijske vojske (FSA) od subote nastoje potisnuti Kurde iz spomenute sjeverozapadne enklave, otvarajući novu frontu u sirijskom građanskom ratu, usprkos pozivima Sjedinjenih Država na suzdržanost. Francuska je zbog turske intervencije u Afrinu pozvala na hitni sastanak Vijeća sigurnosti UN-a, a glasnogovornik YPG-a u Afrinu tvrdi da Turska gađa civilna područja.

Turski predsjednik Tayyip Erdogan najavljuje da je nakon Afrina na redu kurdski grad Manbidž, no zamjenik premijera Mehmet Simsek smiruje strasti i tvrdi da nema govora o produljenoj vojnoj ofenzivi.

"Naši ulagači mogu mirno spavati, operacija će biti kratka i smanjit će rizik od terorizma u Turskoj", poručio je Simsek, zadužen za gospodarska pitanja u vladi.

1 / 5
Sirija SIRIJA Ruski vojnici otišli iz područja Afrina Kilis KILIS Raketama iz Sirije pogođen turski pogranični grad Sirijska pokrajina Afrin NASTAVAK OPERACIJE Turske kopnene snage ušle u sirijsku pokrajinu Afrin
POSLOVNA RJEŠENJA
Pogledajte kako je karlovački slatkovodni akvarij postao primjer uspješnog poslovanja

A1 izdvaja za Vas

 • djakputnik:

  Kurdi, ne dajte se zulumčaru!

 • pointmaker:

  jadni kurdi ako se uzdaju u amere. to nije stvarna podpora, 90ih su ih nagovorili da ustanu protiv sadama a onda pustili da on ugusi pobunu u krvi.

 • Avatar jumanji
  jumanji:

  ja se nadam da će erdogan njegova skupina dobiti ono što zaslužuju