Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA POHVALA

EMSC: Probili ste rekord. Nikad nismo dobili toliko prijava za takav potres; Dobili poziv da otvore ured u RH

Earthquakes for mobile - aplikacija za praćenje potresa
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
1/2
14.01.2023.
u 12:07

Prikupili smo 5500 prijava unutar prvih 5 minuta nakon potresa M2,7-M3! Vjerojatno bismo iz prijava mogli vidjeti promjene u gustoći naseljenosti u Zagrebu. Hvala na povjerenju i čuvajte se", napisali su na Twitteru.

Europski mediteranski seizmološki centar (EMSC) postalo je prvo mjesto za brojne Hrvate da provjere je li ono što su upravo osjetili potres ili pak nešto drugo. Organizacija za koju su rijetki znali prije potresa u Zagreba 2020. godine predstavlja svojevrsnu riznicu prvih informacija u trenucima straha i nesigurnosti. Stoga ni ne čudi da su im Hrvati pohrlili jutros kad se dogodio potres jačine 2.9 s epicentrom devet kilometara sjeverno od Zagreba.

Europski mediteranski seizmološki centar objavio je na Twitteru da su građani oborili rekord po broju dojava koje su poslali nakon potresa, ali su se i ispričali zbog kašnjenja obavijesti.

 

"Našim prijateljima i korisnicima u Zagrebu. Kad je posljednji potres zatresao grad prije 40 minuta, oživljavali smo našeg Twitter bota koji je odlučio uzeti slobodan vikend! To objašnjava kašnjenje naše objave! Oprostite zbog ovoga", navode i dodaju kako su Zagrepčani oborili rekord.

"Ali vi ste ponovno oborili rekord. Prikupili smo 5500 prijava unutar prvih 5 minuta nakon potresa M2,7-M3! Vjerojatno bismo iz prijava mogli vidjeti promjene u gustoći naseljenosti u Zagrebu. Hvala na povjerenju i čuvajte se", napisali su na Twitteru.

Hrvati nisu ostali ravnodušni na pohvale kojem im je uputio EMSC.  Dok im je većina poslala smajliće, jedan korisnik im je predložio da je vrijeme da otvore svoj ured u Zagrebu.

Imaju li građani razloga za brigu, otkrio je za Večernji list ugledni znanstvenik i seizmolog Krešimir Kuk.

"Potres koji se dogodio jutros je bio slab. Radi se o epicentralnom zagrebačkom području gdje smo imali posljednjih godina već seriju potresa. S toga nam današnji potres, a bilo je i nekoliko slabijih ovih dana, ne čini neko iznenađenje", ispričao nam je seizmolog. Više o tome što je rekao, pročitajte OVDJE.

VIDEO: Vlada mijenja cijene: Evo koliko će koštati mljeveno meso, ulje, šećer...

 

Ključne riječi

Komentara 16

VO
Votum
12:56 14.01.2023.

Jeste sigurni da je pohvala? Možda su vam pristojno poručili "Nađite si život!" ... ili ..."Radi li itko tu?"

LI
liliZG
13:02 14.01.2023.

jadan li smo narod ako se veselimo pohvalama s tvitera, baš jadan...

SA
sargu123
13:20 14.01.2023.

Rekao bih da se sramotimo, ili se varam?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije