Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 31
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAOS NA AUTOCESTI

Vraćao se s posla, a onda ga je na autocesti zadesio pakao: 'Stiskao sam kočnice, ništa se nije događalo'

Ilustracija
Steve Parsons/PRESS ASSOCIATION
09.03.2024.
u 18:33

S automobilom je imao i problema samo mjesec dana nakon što ga je kupio. Pisalo mu je da ima domet još 160 kilometara, no nakon samo 30-ak kilometara vožnje automobil se zaustavio na autocesti.

U glavi sam razmišljao kako ću razbiti auto te da ću ja poginuti ili ću ubiti nedužnu osobu - ovako je Britanac Nathan Owen (31) opisao horor koji mu se dogodio kada se na autocesti vraćao kući s prvog radnog dana na novom poslu. On je vozio električni Jaguar I-Pace koji je počeo nekontrolirano ubrzavati te nije reagirao na pokušaje Owena da ga zaustavi. Sve je završilo tako da ga je zaustavila skupina policijskih automobila koja ga je okružila. 

Owen je za Daily Mail ispričao kako se vraćao s posla u Ormskirku kod Liverpoola te da je na autocesti pokušao prestići drugi automobil i tada je došlo do problema.

- Auto je doslovno sam počeo ubrzavati. Nisam mogao pritisnuti kočnice. Brzina je išla prema 160 kilometara na sat - rekao je dodajući kako se na kontrolnoj ploči pojavilo upozorenje da je došlo do kvara akumulatora na automobilu. 

- Pokušavao sam pritisnuti kočnice, ali ništa se nije događalo - rekao je i objasnio kako je onda odlučio nazvati policiju i kazati im što se događa. Owen je idućih 35 minuta proveo okružen policijskim vozilima koji su ga pratili niz autocestu. Policajac s kojim je razgovarao rekao mu je da se pomakne na zaustavnu traku te upali sva četiri žmigavca i da se drži dalje od drugih automobila. Policija je zatvorila dva traka autoceste kako bi ga uspjeli što sigurnije spasiti. Owen je rekao i kako je bilo zastrašujuće udarati u policijske automobile pri tako visokoj brzini. Strah ga je bilo da ne ubije nekoga od njih. Kazao je kako se osjećao užasno i da su drugi vozači gledali u njega zbog čega se osjećao 'kao kriminalac u velikoj policijskoj potjeri.

Najgora stvar je što mu se ovakvo ubrzanje već jednom dogodilo i to u prosincu. Tvrdi da je automobil dosegnuo tada čak brzinu veću od 190 kilometara na sat. On tvrdi da je automobil odvezao na pregled i da mu je Jaguar vratio auto nakon 24 sata. Kazali su mu da su pregledali automobil i da je sve u redu s njim.

VEZANI ČLANCI

S automobilom je imao i problema samo mjesec dana nakon što ga je kupio. Pisalo mu je da ima domet još 160 kilometara, no nakon samo 30-ak kilometara vožnje automobil se zaustavio na autocesti. Owen je rekao da sigurno više neće kupiti Jaguar ili električni automobil.

- Samo znam da više nikada neću ući u ovaj auto. Samo bih volio da sam dobio pomoć s tim prvi put kad sam imao problema, a da mi auto nisu tek tako vratili - rekao je za Daily Mail.

- Svjesni smo incidenta koji uključuje Jaguar I-PACE na M62 6. ožujka. Istraga je u tijeku o uzroku incidenta - oglasili su se iz Jaguar Land Rovera.

FOTOGALERIJA NATO snage započinju vojne vježbe na krajnjem sjeveru Norveške

Ilustracija
1/16

Komentara 2

ZI
ziva___istina
16:31 09.03.2024.

Cudno, ja sa svojim benzicem nikad nisam imao ni slicne probleme.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:53 09.03.2024.

To se našem Mati ne bi moglo dogoditi, njegova baterija traje osam sekundi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije