Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
2 člana posade poginula

Eksplozija na slovenskom brodu na Atlantiku

Teretni brod
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
25.04.2017.
u 10:14

Uzroci eksplozije i požara još se utvrđuju

Na brodu Tamar, koji je u vlasništvu slovenskog brodara Splošna plovba, a koji je registriran na Marshallovim otocima, u ponedjeljak je došlo do eksplozije i požara, pri čemu su život izgubila dva člana posade, dok su dvojica zadobila teške opekline i prebačena su u bolnicu u SAD-u.

"Potvrđujemo da su umrla dva člana posade, a dva su ozlijeđena", kazao je u utorak direktor Splošne plovbe Egon Bandelj.

Do nesreće na brodu koji prevozi ugljen iz američkog Baltimorea prema Azorskim otocima došlo je u Atlantskom oceanu, oko 2000 kilometara od Cape Coda, u ponedjeljak ujutro po lokalnom vremenu.
Uzroci eksplozije i požara u prednjem tovarnom prostoru 190 metara dugačkog broda, specijaliziranog za prijevoz ugljena, još se utvrđuju, a zbog incidenta i unesrećenih intervenirale su američke spasilačke službe i obalna straža.

Brod ima mješovitu međunarodnu posadu, među njima i tri slovenska državljanina, od kojih nijedan nije smrtno stradao, potvrdila je uprava Splošne plovbe.
Strojarnica i vitalni dijelovi broda nisu oštećeni, pa brod, čija je konačna destinacija luka u Indiji, nastavlja plovidbu, navode u utorak slovenski mediji.

Kako prenose, Tamar je sagrađen je prije 7 godina u Kini i jedan je od najmodernijih teretnih brodova te vrste. Dužina mu je 190, a širina 32 metra i ima nosivost od  57.000 tona.

>> Ovo je trenutak kada se trajekt zabio u obalu poznatog ljetovališta

>> Nesreća na gradilištu: Trojica radnika ozlijeđena nakon pada sa 6 metara

Ključne riječi

Komentara 5

CE
centirion
04:37 26.04.2017.

Moja sučut Pomorcima!Ne kužim šta je tu moglo da eksplodira? Ugljen? Radio sam za njih osamdesetih! Ugljen je jeftin teret! Na brodu svega 3 Slovenca. Sreo sam davno jedan njihov brod u Limi! Plača nikakva,jedu splačine! Nevjerovatno kako su se srozali!

Avatar SSG
SSG
22:30 25.04.2017.

. ..Valjda je Ivica Dačić shvatio da R.Srbija nije susjed R.Slovenije jer ba između je R.Hrvatska koju očito on&Co.i dalje smatraju dijelom tzv.Velike Srbije. ..TAM-T-190&TAM"AA"R. ..

KO
kontiki47
12:17 18.07.2019.

Koks

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije