Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 77
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'FALSIFIKAT'

Džakula: Prosvjeta ne podržava kandidaturu Milorada Pupovca

Veljko Džakula
Marko Lukunić/PIXSELL
15.05.2014.
u 14:44

Džakula je Višnjićevu izjavu nazvao grubom obmanom javnosti

Glavni odbor Srpskog kulturnog društva Prosvjeta nije donio odluku o podršci ovog društva kandidaturi Milorada Pupovca za EU parlament, priopćio je Veljko Džakula, član glavnog odbora Prosvjete, nakon što je predsjednik tog društva Čedomir Višnjić u ime glavnog odbora dao podršku Pupovcu. Džakula kaže da je takva izjava "falsifikat i gruba obmana javnosti".

Džakula dodaje da stranka koje je Pupovac član, SDSS, nije formalni koalicijski partner četiriju stranaka na začelju čije liste je Pupovac, pa on u Europskom parlamentu, čak i da bude izabran, ne bi predstavljao jednu od stranaka srpske zajednice u Hrvatskoj, nego vladajuću koaliciju.

"Svako poistovjećivanje najvažnije srpske kulturne institucije u Hrvatskoj s trenutno vladajućom politikom izrazito je štetno, a posebno je štetno podupiranje kandidature političara koji je s jedne strane uvijek djelovao tako da je srpsku nacionalnu zajednicu pretvarao u podložnika trenutne parlamentarne većine, a s druge stane je na listi kandidata na podcijenjenom posljednjem mjestu, bez priznatoga formalnog statusa koalicijskog partnera", poručuje Džakula.

>> Džakula: Kriminalcima i ustašama nije mjesto u srpskoj zajednici

Komentara 2

Avatar gladnijura
gladnijura
15:13 15.05.2014.

Zato Đaksi misli na sebe.

Avatar tajar
tajar
20:27 17.05.2014.

Džakula je uhićen 1995. u okolici Pakraca kao jedan od vođa srpske pobune, dakle četnik ili terorist kako hoćete, te kao takav nema moralno pravo baviti se politikom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije